Meenutus 2010. aastast, kui Lotus Renault masinad olid kaunid ja kollased.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
3. aprill 2015, 14:05

Red Bulli ja Renault tüli võib saada ootamatu lahenduse

Tüli Red Bulli vormelitalli ja nende mootoritarnija Renault vahel võib lõppeda "hundid söönud, lambad terved" lahendusega, kus prantsuse autotootja ei lahku F1-sarjast ega osta ka ära Toro Rosso meeskonda, vaid viimaste autod värvitakse lihtsalt Renault-kollaseks, vahendab Sky Sports.

Kuni Sebastian Vettel F1-ilma valitses, oli elu Red Bulli tallis ilus ja kõik asjaosalised rõõmsad. Ka mullu, kui sarja teise turbo-ajastu alguses olid Red Bullid Mercedeste kõige suuremad ohustajad, polnud veel seis kõige hullem. Ent nüüd, mil punased pullid on langenud tahapoole ka Ferraridest ja Williamsidest ning viimasel etapil kaotati isegi sõsarmeeskond Toro Rossole, on hakanud meeskond süüdistama mootoritarnijat Renault'd ning vastupidi.

Viimase ähvardusena on Renault välja öelnud, et kui nende saadavad kasud ei suurene, võidakse F1-sarjast sootuks tagasi tõmbuda, mis tekitaks suuri probleeme ka Red Bullile. Meeskonna konsultant Helmut Marko on üritanud tormi vaigistada öeldes: "Renault kulutab mootori arendusele palju raha – mitte küll nii palju, kui Mercedes, ent siiski suure summa – ja neil on sama mure, mis Red Bullilgi: osalemine vormelisarjas peab ära tasuma. Praegu on nad reklaami-poolelt alaesindatud ja seetõttu arutataksegi, kas Toro Rosso meeskond ära osta või, tõenäolisemalt, meeskonna vormelitele anda kollane kujundus, mis oleks Renault'le parem müügiartikkel."

Toro Rosso meeskond ise oleks suuremast kostööst mootoritootjaga selgelt huvitatud, sest nõnda pääsetaks Red Bulli farmmeeskonna mainest. "Meie meeskond tahab tulevikus olla konstruktorite arvestuses kindlalt esiviisikus. Olla üks osa autofirmast, selle omanduses, oleks just see samm edasi, mida me vajaksime," rääkis talli juht Franz Tost Malaisia GPl meediale.