Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
3. aprill 2015, 20:15

Rakvere Tarvas tuli tagasi 25(!) punktilisest kaotusseisust!

Eesti korvpalli meistriliigas võitis Rakvere Tarvas 82:78 TTÜd, kuigi teise veerandaja keskel olid Andres Sõbra hoolealused 25 punktiga kaotusseisus.

Tarvas kaotas esimese veerandaja tervelt 10:27 ning poolajapausile mindi 35:53 kaotusseisus. Kolmandal veerandajal ei suutnud aga Heino Lille hoolealused külalisi Rakverest ohjeldada ja veerandaeg kaotati tervelt 9:26!

Viimasele kümnele minutile mindi niisiis TTÜ 62:61 eduseisul. Kumbki pool ei suutnud end teisest ära rebida, tasavägise lõpu suutis enda kasuks pöörata Tarvas, võites 82:78. Võitjate edukaim korvikütt oli 31 punktiga Brandis Raley-Ross. TTÜl viskasid kahekohalise punktiarvu viis meest, edukaim oli 17 silmaga Andrew Arnold, kes võttis ka kümme lauapalli.

Rakvere meeskonna peatreener Andres Sõber oli mängujärgselt rahul, et tema hoolealused tublisti mängida jaksasid. "Fakt on see, et vastas oli hea meeskond. Eks meil see laadimine polnud ka selline, et lähme maailma vallutama."

TTÜ peatreener Heino Lille sõnul mängiti esimesel poolajal üllatavalt hästi. Selleks andis suure tõuke tõik, et kolmepunktiviskeid tabati 75% täpsusega. "Nii on hea lihtne mängida. Vastase ees tuleb müts maha võtta, meie poisid said hea õppetunni."

Põhiturniiri viimase mängu pidanud Tarvas tõusis võiduga tabelis kolmandaks, tõustes mööda TYCO Raplast, kes kohtub homme BC Valga/Maks&Mooritsaga. Kui Rapla suudab Valga alistada, siis tõustakse ise kolmandaks. TTÜ lõpetas põhihooaja seitsmendana ja läheb play-offi esimeses ringis vastamisi BC Kalev/Cramoga.

Korvpalli meistriliiga põhiturniir lõpeb homme, kui kell 17.00 algavad nii Rapla kui Valga ja Pärnu Korvpalliklubi ning Tartu Rocki vahelised kohtumised.