Siim-Sander Vene.Foto: TAIRO LUTTER
Korvpall
3. aprill 2015, 21:39

Žalgiris sõitis Ameerika mägedel, Vene kaugelt ei eksinud

Korvpalli Euroliiga vahegrupiturniiri 13. voorus võitis Eesti koondislase Siim-Sander Vene koduklubi Kaunase Žalgiris 76:70 Belgradi Crvena Zvezdat.

Kui esimene veerandaeg lõppes 12:12, siis järgmisel kümnel minutil pani kodus 8084 pealtvaataja ees mänginud Žalgiris sisse teise käigu - poolajapausile mindi Vene kolme silma toel 40:27 eduseisul. 

Kui teisel veerandajal näitas Leedu suurklubi imelist minekut, siis kolmandal veerandajal tabas Žalgirist kergemat sorti krahh - Crvena Zvezdale jäädi alla 15:28 ja viimast kümmet minutit alustati Serbia meeskonna 55:51 eduseisul.

Neljandal veerandajal võttis ohjad üle Žalgirise mängujuht WIll Cherry, kes viskas kümme silma (kokku mängus 17) ning lõpuks suudeti kohtumine 76:70 võita. Paulius Jankunas viskas võitjatele 19 punkti ja võttis üheksa lauapalli, kaotajate parim oli 14 punkti ja üheksa lauapalliga Boban Marjanovic.

Siim-Sander Vene käiski väljakul vaid esimesel poolajal. Mänguaega kogus eestlane neli minutit ja 24 sekundit, mille jooksul viskas sisse oma ainsa teele saadetud kolmepunktiviske. Miinuspoolele tuleb täna kanda üks eksimus kahepunktiviskel ja pelk isiklik viga.

Grupiseisu tänane kohtumine ei muutnud, Žalgiris jätkab kuuendal kohal (viis võitu, kaheksa kaotust), Crvena Zvezda on seitsmes (3-10). Euroliiga vahegrupiturniiri viimane voor leiab aset 9.-11. aprillil.

Teised tänased tulemused:

Istanbuli Anadolu Efes - Milano Emporio Armani 86:78, Frank Elegarilt kaks punkti ja üheksa lauapalli
Moskva CSKA - Piraeuse Olympiacos 76:70