Esiplaanil on Gregor Arbet.Foto: TAIRO LUTTER
Korvpall
4. aprill 2015, 14:55

TÄNA BALTI DERBI: BC Kalev/Cramo ülitähtis mäng on kuulutatud Ühisliiga nädalavahetuse keskseks kohtumiseks! (1)

Korvpalli Ühisliigas sõidab BC Kalev/Cramo täna Riiga, et kohtuda kohaliku VEFiga. Kahe Balti klubi vaheline matš on väga oluline, sest võib otsustada viimase play-offi pääseja.

Enne kohtumist hoiab kaheksandat kohta just Kalev, kes on 26 mängust noppinud 12 võitu, kaks kohtumist vähem pidanud VEF on kogunud kümme võitu. Iga klubi mängib Ühisliiga põhihooajal 30 korda.

Kell 17.00 algavas mängus on Kalevil võimalik play-offi suunas astuda suur samm, kuigi isegi siis poleks edasipääs kindlustatud. Eesti meisterklubi seisu teeb raskemaks ka tõik, et vigastusega jääb eemale korvialune jõud Oleksi Petšerov, kes tegi viimases mängus Minski Tsmoki vastu haiget kubemelihasele.

Kalev ja VEF kohtuvad Ühisliiga ajaloos kuuendat korda. Kui neli esimest mängu võitsid lõunanaabrid, siis viimase omavahelise kohtumise eelmise aasta 20. detsembril võitis Kalev 88:85. Nüüd Kaasani Unicsis mängiv Rolands Freimanis viskas toona 32 punkti ja võttis 13 lauapalli.

"Kalev mängib praegu hästi. Uute korvialuste meeste saabumine hooaja keskel on meeskonda küll muutnud, kuid mitte nõrgestanud," rääkis Ühisliiga kodulehele 11 kodumängust vaid kolm võitnud VEFi peatreener Nikolai Mazur.

"Saame kõik aru, kui tähtis mäng see on. Kohtumised VEFi vastu on alati olulised, kuid täna on õlul veelgi suurem surve - kaalul on ju kaheksas, ühtlasi viimane play-offi viiv koht," olid Kalevi lootsi Alar Varraku sõnad.

Oma ennustuse mängu kohta tegi Moskva Himkit juhendav leedukas Rimas Kurtinaitis (2010-2011 juhendas Kurtinaitis just VEFi), kelle treenitavad võitsid Riia suurklubi hiljuti 84:77. "VEF tundub olevat päris heas vormis, eriti pärast seda, kui väljakule naases Gerald Robinson (meeskonna suurim korvikütt 18,2 punktiga). Arvan, et VEF on 60-40 favoriit, sest nad mängivad väga hästi ja saavad nautida kodupubliku toetust."