Nõmme Kalju alistas 3:2 Sillamäe KaleviFoto: Teet Malsroos
Jalgpall
4. aprill 2015, 19:13

GALERII ja REPORTAAŽ | Kalju sai küsitava väärtusega võidu (1)

Kui Nõmme Kalju oli seni mänginud sel hooajal vaid nn amatöörmeeskondade (Tammeka, Paide, Tuleviku) vastu ning saanud kolme mänguga kolm 12 väravalist võitu, siis nüüd on kirjas ka kolm punkti kohtumisest Sillamäe Kaleviga. Suur tõrvapiisk meepotti on Vladimir Voskoboinikovi vigastus. Kas mehe vastalanud hooaeg sai tõesti lõpu?

Tallinlased ei pidanud avaväravaga kaua ootama: Vladimir Voskoboinikovi sööt leidis juba 6. minutil karistusala paremas ääres osanud Artjom Dmitrijevi, kellel polnud raske nahkkera teise puutega võrku saata.

Seepeale üritas SIllamäe üha rohkem võimalusi luua, lisades vahel rünnakule isegi oma väravavahi, Mihhail Starodubtsevi. Kalju tõmbus 11 mehega oma poolele. Võimalusi loodi, kuid miski ei jõudnud kasti. 

Sillamäe kunstmurustaadioni väljaku seisukord oli aga küsitav, sest nii mõnelgi korral põrkusid mängijad lörtsisajusel platsil õnnetult kokku. Kõige valusamalt läks Vladimir Voskoboinikovil, kes jäi Sillamäe kaitsjaga võideldes valudes maha lebama.

Sillamäe fännid naersid kahjurõõmust: "Viige ta, jah, jalad ees ära!", kuid Voskoboinikov hoidis põlvest kramplikult kinni ning peitis näo kätesse. Mees viidi kanderaamil minema, sai veel kaaslaste toel püsti, kuid vajus uuesti. Kas tõesti on mehe hooaeg lõppenud sama kiirelt, kui alata sai? Kalju vahetas sisse Ats Purje, kuid tipuründajast jäi siiski puudu.

Teisel poolajal elavnes Kalju aga hoopiski. Juba 54. minutil sai oma esimese Kalju särgis löödud värava kirja Erik Listmann, kui suutis palli Kimbaloula söödust puterdades väravasse toimetada. Möödus vaid mõni minut, kuid lõpuks sai Sillamäe värava kirja: Karl Mööl võttis karistusalas maha Leliuga ning kuigi alguses näitas kohtunik Kristo Tohver leedukale simuleerimise eest kaarti, määras ta Möölile kaardi ning ka Sillamäe kasuks penalti, mille realiseerimisel Sidorenkovil raskusi polnud.

Aga ka see polnud veel kõik: järgmisel rünnakul jäi Sillamäe kasti liiga vähe mängijaid ning vahetusest sekkunud Purjel pole mingeid raskusi Dmitrijevi söödust väravat lüüa. Sillamäe vastas veelkord, kui vahetusest sekkunud Janar Toometi kaunist tsenderdusest lõi värava Jaroslav Kvassov, kuid rohkemateks väravateks neil jõudu polnud. Küll aga hoopidest, sest mõned minutit enne lõpuvilet sai Andrei Sidorenkovilt korraliku obaduse selga Purje.

Kalju sai Sillamäelt küll kolm punkti kirja, kuid mis saab Vladimir Voskoboinikovist? Loodetavasti saame selles õige pea selgust.