Raul Jeets - Andrus ToomFoto: Rando Kall
Auto-Moto uudised
4. aprill 2015, 23:00

Abivalmis talumees aitas Jeetsi asfaldidebüüdil üheksandaks

Euroopa autoralli meistrivõistluste kolmas etapp, Põhja-Iirimaa ralli lõppes tänase kümne kiiruskatsega. MM-Motorsport meeskonna Ford Fiesta R5 autoga sõitvatele Raul Jeetsile ja Andrus Toomile oli tegu karjääri esimese asfaldiralliga ja keerulistes tingimustes sõidetud võistlusel saadi tugev üheksas koht. Ralli võitsid Craig Breen ja Scott Martin (Peugeot 208 T16 R5).

Laupäeva alustasid Jeets ja Toom 12. kohalt. Ärevaim hetk tuli meestel üle elada 12. kiiruskatsel, kui sõideti teelt välja, kuid õnneks suudeti peale väikeseid seiklusi trassile tagasi saada. See vahejuhtum kukutas nad 17. kohale.

Ent ebaõnn tabas ka konkurente: viimase katse eel olid Jeets - Toom tõusnud juba 10. kohale ning kuna ühe konkurendi auto süttis peale viimase katse finišit põlema ja nad ralli finišisse ei jõudnud, tõusid eestlased lõppkokkuvõttes esmaste mitteametlike tulemuste kohaselt üheksandaks.

"See oli meie jaoks väga keeruline ja samas väga nauditav ralli. Fantastilised katsed ja sõit asfaldil oli väga võimas kogemus. Valisime alustuseks ühe keerulisema ralli, mis üldse saab olla. See on suurte traditsioonidega ralli, mida sõideti esimest korda 1930ndatel ja kus paljud tahavad osaleda. Täna oli meil üks väga ohtlik hetk, kui sõitsime teelt välja, servast alla karjamaale ja palju polnud puudu, et oleksime üle katuse käinud. Õnneks saime pärast väikest seiklust, mille käigus kohalik talumees avas meile värava, teele tagasi.

Kokkuvõtvalt oleme tulemusega väga rahul. Suutsime näidati kohati head kiirust ja see kogemus, mis siit saime, on väga suur. Auto töötas suurepäraselt ja meeskond töötas ideaalselt. Suur tänu kõigile toetajatele ja kaasaelajatele," võttis Breen-Martinile 8.34,9 kaotanud Jeets ralli kokku.