Gert Kullamäe.Foto: MARGUS ANSU
Korvpall
5. aprill 2015, 10:36

Tartu Rock kaotas meistriliigas Pärnule 19(!) punktiga! Peatreener Kullamäe: "Ma ei dramatiseeriks üle." (10)

Selle hooaja Alexela KML põhiturniiri võidu kindlustanud Tartu Ülikool/Rock kaotas suvepealinnas viimase põhiturniiri mängu Pärnule 69:88. 

Alles paar päeva tagasi Balti liiga hooajale Leedus joone alla tõmmanud TÜ/Rocki peatreener Gert Kullamäe otsustas ses mängus puhkust anda neljale põhimehele – mänguks ei võetud kaasa Janar Taltsi, puhkust said ka Tanel Sokk, Valmo Kriisa ja Gert Dorbek. Lisaks on vigastusest taastumas Timo Eichfuss.

Selline otsus tähendas aga ohtralt mänguaega noorematele mängijatele ja seda oldi agarad ära kasutama. Kohtumise avapoolaeg kulges võrdses heitluses. Avaveerandaeg Pärnule 24:22 ning ka esimese poolaja lõpuks oli vahe sama – 43:41 Pärnule. Pärnul tegid ühtlaselt skoori kogu avaviisik, TÜ/Rockil kandsid rünnakuraskust Augustas Peciukevicius ja Kristen Meister.

Otsustav vahe tuli sisse kolmandal veerandajal. Tabavate kaugvisetega, neist neli Sandis Silavsilt, hakkas Pärnu vaikselt eest libisema. Veerandaja lõpuks, Silavsi järjekordse kolmese järel juhtis Pärnu juba 71:57 ja mängu saatus oli sellega ka otsustatud.

Põhiturniiri viimane veerandaeg kulges kodumeeskonna kontrollimisel ja tartlased ei suutnud otsustavat järeletulemist ette võtta ning mäng lõppeski Pärnu kindla 88:69 võiduga. 

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul oli eesmärk anda põhimängijatele puhkust ja noorematele palju minuteid. „Ma ei dramatiseeriks kaotust üle – põhiturniiri võit oli kindel ja sai palju minuteid anda vähekogenumatele. Tahtsin, et Kriisa ja Sokk, kes on hädas pisivigastustega, saaksid puhkust ja Janarit ei võtnud täna üldse kaasa. Tegelikult kasutasin Peciukeviciust ka võimalikult vähe ja tahtsin proovida Sutti mängujuhi kohal. Esimesel poolajal olime mängus, aga teisel mingil hetkel tuli vahe sisse ja nii jäigi. Nüüd hakkame valmistuma play-offideks."

Augustas Peciukevicius kogus 19 mänguminutiga 15 punkti. 33 minutit platsil olnud Kristen Meister lõpetas 13 punkti ja nelja korvisööduga. Saimon Sutt viskas 11 punkti ja võttis neli lauapalli. TÜ/Rockil said käe valgeks kõik üheksa platsil käinud meest.

Pärnu Korvpalliklubi parimad olid võrdselt 16 punktiga Rannar Raap ja Janis Vahter. Kõik oma 15 punkti kaugvisetest toonud Sandis Silavs jagas ka seitse korvisöötu. Mihkel Kirves viskas 13 punkti.

Alexela KML põhiturniiri lõpuks on TÜ/Rockil kirjas 26 võitu ja kuus kaotust ehk sama palju võite-kaotuseid kui teise koha meeskonnal BC Kalev/Cramol. Omavahelised mängud annavad aga eelise TÜ/Rockile. KK Pärnu tõusis selle võiduga aga tabelis 15 võidu ja 17 kaotusega viiendale kohale.

Veerandfinaalidega alustab TÜ/Rock kodus reedel, 10. aprillil ning kolme võiduni peetava seeria vastaseks on tabeli kaheksas meeskond TLÜ/Kalev. Pärnu vastaseks veerandfinaalis on põhitunriiri neljas ehk Rakvere Tarvas. Suvepealinlaste ja Tarva seeria esimene mäng peetakse 9. aprillil Rakveres.