Augsburg ei suutnud Schalke-needust murdaFoto: CHRISTOF STACHE
Jalgpall
5. aprill 2015, 18:33

GALERII: Augsburgi õnnetu seeria Schalke vastu sai jätku (4)

Ragnar Klavani koduklubi Augsburg kohtus Saksamaa kõrgliiga 27. voorus otsese konkurendi Gelsenkircheni Schalkega. Hoolimata mitmetest headest võimalustest ei suutnud koduplatsil mänginud Augsburg skoori teha ning kohtumine lõppes 0:0 viigiga. Sellega sai jätku Augsburgi nukker seeria mängudes Schalkega - Bundesligas on kohtutud kaheksal korral ning Klavani koduklubi polegi suutnud Gelsenkircheni klubi üle mängida (3 viiki, 5 kaotust).

Kiita pole ka Augsburgi üldine vorm: viimasest kaheksast mängust on suudetud tabelisse kirjutada vaid üks võit. 39 punktiga ollakse siiski jätkuvalt 6. ehk Euroopa liiga eelringi viival kohal, Schalke on 40 punktiga otse nende ees 5. kohal. Seitsmes meeskond ehk Hoffenheim jääb Augsburgist omakorda maha kahe punkti võrra.

Enne mängu

Eesti koondise kapteni ja kaitse tugitala leivaisa on viimasest seitsmest Bundesliga mängust võitnud vaid ühe. Tõsi, see oli vägagi magus 1:0 triumf tabelis teist kohta hoidva Wolfsburgi üle.

Heitlik vorm on Augsburgi eemale tüürinud Meistrite liiga jalgpallist, kuhu pääsevad Saksamaalt neli paremat. Augsburg on nädalavahetusel Hamburgi 4:0 võitnud ja ühe mängu enam pidanud Leverkuseni Bayerist maas kümne silmaga.

Kuna Bundesliga 2014/15 hooaja lõpuni on veel vaid seitse kohtumist, tuleb Augsburgil täna, kui soovitakse Meistrite liigasse jõuda, võita. See ei saa aga lihtne olema, sest vastas on Gelsenkircheni Schalke, mis on tabelis viiendal kohal. Augsburg jääb neist maha pelga silmaga.

Muide, Schalke peatreeneriks on Londoni Chelsea Meistrite liiga võitjaks tüürinud endine tippmängija Roberto Di Matteo. Pea kuu aega tagasi osutati Meistrite liiga play-offi esimeses ringis kõva vastupanu Madridi Realile, keda võõrsil isegi 4:3 võideti. Võidust aga veerandfinaali pääsemiseks ei piisanud, sest kodus jäädi Realile alla 0:2.