Volkswageni piloot Sebastien Ogier. Kas prantslase valitsusaeg saab varsti läbi?Foto: Mario Armas
Auto-Moto uudised
5. aprill 2015, 12:50

Rallimaailma ootavad muutused? Hyundail on Volkswageni kukutamiseks plaan!

Autoralli MM-sarjas sõitva Hyundai meeskonna juhi Alain Penasse'i sõnul on nad seadnud sihiks Volkswageni valitsemisaja lõpetamise, milleks tuuakse välja uus auto.

Spekulatsioonide kohaselt tuleb Lõuna-Korea autotootja uue rallimasinaga välja Saksamaa MM-etapiks, mis sõidetakse 20.-23. augustini. Muide, just seal võitis Hyundai eelmisel aastal oma esimese MM-etapi.

"Kui toome välja uue auto, siis tahame konkurentidest paremad olla. Tegelikult peaksin ütlema konkurendist (Volkswagenist - toim.), sest oleme juba vana autoga Citroenist ja Fordist kiiremad," oli Penasse enesekindel.

"Olime Mehhikos veidi üllatunud, sest meie auto oli niivõrd kiire. Oleme suutnud uue masina välja toonud meeskondadega olla konkurentsis ja nendest kaugenemise asemel oleme hoopis lähemale tulnud," rõõmustas juht.

Belglane lisas, et Hyundail pole mõtet uut autot välja tuua enne, kui see pole kiirem praegu ralliteid valitsevast Volkswagen Polost. Nimelt võitis eelmise aasta MM-sarja kokkuvõttes kindlalt Volkswageni Sebastien Ogier, kes on võitnud ka kõik kolm sel aastal peetud MM-rallit.

Hyundai meeskonnas sõidavad belglane Thierry Neuville ja hispaanlane Daniel Sordo, kes ei võtnud murtud ribide tõttu osa hooaja teisest rallist Rootsis. Neuville hoiab kokkuvõttes 35 punktiga kolmandat kohta, Sordo on 18 silmaga seitsmes. Autoralli hooaja MM-sarja neljas etapp sõidetakse 23.-26. aprillini Argentiinas.