Trepijooksu parimadFoto: Kati Treimann
Spordivaria
5. aprill 2015, 17:38

FOTOD: poolakast maailmameister vallutas Teletorni nelja ja poole minutiga

Täna toimus Tallinna Teletornis traditsiooniline trepijooks, millega tähistati ühtlasi 3 aasta möödumist Teletorni taasavamisest. Nagu mullugi, osutus Teletorni trepijooksu kiireimaks meheks poolakast maailmameister Piotr Lobodzinski, kes vallutas torni 4 minuti ja 29 sekundiga.

Ka naistest võidustes eelmise aasta parim, tšehhitar Lenka Svabikova ajaga 5 minutit ja 52 sekundit. Trepijooksust võttis osa ligi 170 jooksuhuvilist, neist maailma tippu kuuluvaid jooksjaid oli 7.

Piotr Lobodzinski, kes oli täna 19 sekundit aeglasem kui eelmisel aastal, ei jäänud oma jooksuga rahule. "Ma pole oma tulemusega rahul, kuid positiivne on see, et ma siiski võitsin. Arvan, et reedene eeltrenn ei mõjunud minu tänasele jooksule hästi. Tallinna Teletorni trepijooks on juba teist aastat järjest väga heal tasemel korraldatud ning kindlasti tulen osalema ka tuleval aastal,“ rääkis ta pärast võistlust.

Vastupidiselt Piotr Lobodzinskile parandas naiste võitja tšehhitar Lenka Svabikova oma aega 20 sekundi võrra. "Olen oma tänase esitusega ülimalt rahul ning lausun kiidusõnad Teletorni jooksu korraldajatele. Tahan tulla osalema Tallinnasse ka järgmisel aastal,“ ütles Svabikova.

Teletorni trepijooksul osalejad tõid välja jooksu plussidena väga head ventilatsiooni – näiteks on hotellide treppidel tunduvalt raskem hingata. Sobivama vahega on ka Teletorni trepiastmed, hotellide puhul jäävad need veidi madalaks. Positiivne on samuti see, et Teletorni trepijooksul kasutatakse kauglugemise meetodit, mis on rahvusvaheline nõue.
 
Kiireim Eesti naine oli Teletorni treppidel Kaisa Kukk ajaga 6 minutit ja 12 sekundit (2. koht) ja kiireim Eesti mees  Hardo Reinart (5. koht), kelle aeg oli 5 minutit ja 18 sekundit.