Spordiblogi

Deivil Tserp: Dopingustoorid, mis tapavad Eesti spordi (8)

LISA KOMMENTAAR

müller8. aprill 2015, 17:26
see et vedjohhini vahelevõtmine oli juhus on lihtsameelsetele, oli konkreetne vihje ja tegutseti konkreetselt, siis kui seda kõige vähem oodati
nikolajevi "tähelend" aga algas juba 2011 kevadel kui äkki eesti mastaabis olematu vend äkki võitma kukkus, aastaga poolmaratoni rekordit 7 min ligi 30sena enam ei paranda, siin on keemikud abiks, kui aga euroopa mastaabis hakkas pildile saama pandi kohe silm peale ja võeti ka konkreetselt vahele
neid on veel kes siia nimekirja sobiksnurme on aga lihtsameelsuse etalon - paneb netti loo, et ma ka tarbin sedasama ja ilmselt ka 2015 kui see oli keelatud igal ajal??? nurme, kes sulle seda välj kirjutab? bernatski?
Cac8. aprill 2015, 01:10
Ei näe nagu mingi nurga alt, et need rikkad eksperimentaatorid oleksid kuidagi ausamad, kui need vaesed, kes peavad piirduma juba vanade-tuntud ainetega ja konkurentsis püsimiseks neid manustades riskivad kogu oma karjääriga, samas, kui esimestega ei juhtu midagi. Isegi, kui neil avastatakse mingid anomaaliad organismis, siis nimekirjas mitteolevate ainete leidmine sportlase organismis ei kuulu avaldamisele dopingureeglite järgi. Ja kuidas neid avastadagi, kui ametlikult selliseid asju veel ei eksisteerigi ehk neid ei saa ka panna keelatud ainete nimekirja. Ehk ravimitööstus areneb koguaeg (rääkimata narkotööstusest) ja taolise asjade käigu juures on see garanteeritud veel kauaks, et järjekordselt vaesed ripuvad võllas ja rikkad sõidavad tõllas edasi.
Cac8. aprill 2015, 01:02
Mis tähendab tööstuslikult toodetud ? Loodusest võib leida mitmeid taimi, milles sisalduvad ained kuuluvad doping hulka. Või väljatöötamisjärgus olevaid (tulevasi)medikamente ei tooda keegi veel tööstuslikult, ja neid pole ka keelatud ainete nimekirjas dopinguna, ometi peitub just seal paljude rikaste riikide spordikangelaste ja lihtsalt rikaste sportlaste edu saladus.
karloviši imekohver6. aprill 2015, 17:54
Hr. Deivil! Hea artikkel, aga rohkem on vaja selliseid arvamusi, mis mõistavad ühemõtteliselt hukka musta spordi ja näitavad järeltulevatele põlvedele, et kui sa oled patustanud, siis pead ka vastutuse võtma. Meie riigis on aga nii, et seda viimast ei tehta, küll aga palgatakse tippadvokaate. Edu teile teie töös...plats puhtaks!
jah7. aprill 2015, 18:46
to karlovits
Kohtu mõistjad olete kõik aga loomulikult teiste üle,ennast ei pane aga keegi tähele.Väidan et pole olemas inimest kes pole elus nihverdand,valetanud või lihtsalt raha tasku libistand.Aus ollakse vaid jutus,kui käib arvustus teiste üle.Alles oli paar päeva järjest History peal film kuningatest, Jeesusest ja ta jüngritest.Kõik varem või hiljem petsid või valetasid ja said nii või naa karistada.Karistada pole mõtet,kuna jumal teeb seda nii või naa.
Aga teemasse minnes ütlen,et kõik pole valge mis paistab.Mõlematel juhtudel tegemist olematu dopinguga,kuna ühte kasutatkse,kui on olnud südame ülekoormus või kerge südame põletik ja teist kasutatakse vigastuste taastus ravis ja juurde ei anna kumbki midagi.Ühe puhul oli märgitud,et kasutatakse arsti ettekirjurusel ja teisel pole üldse mingit teemat,kuna proovi võeti ja hoiti valesti ja vahe A ja B proovi vahel pea 30%.Testmetoodika ei kannata üldse mingit kriitikat aga noh riigipalgal peesitavad ametnikud said raporteerida olematutset töö võitudest ja tasuta reklaami pealekauba.
RT6. aprill 2015, 13:20
"Oma teoses rõhutas Rebane: Gerd Kanter on kümme tiitlivõistluste medalit võitnud puhtalt!"
Puhtalt tähendab seda ,et pole kasutanud keelatud aineid.Võib olla tõesti ,et polegi aga mingeid medikamente ja toidulisandeid ta ju ometi tarbis ? Ei usu eluilmas .et Kanter tegi tavatoidu pealt ränka trenni ja heitis ketast 70 m.Ehk siis ained ,mis täna on lubatud võivad olla homme keelatud,seega on "puhtalt" tulemuse tegemine suhteline.Puhas võib olla see,kes tõesti sööb kartlipudru,leiba ,saia,joob vett,mett jne. ehk siis ei tarbi mitte mingit tööstuslikult toodetud medikamente,ei vitamiine ega muid lisandeid .
Advokaat6. aprill 2015, 10:33
No nii!6. aprill 2015, 09:00
Deivil, sa ju tunned oma naabrimeest väga hästi. Tema on see kes Eesti kergejōustikus seda dopinguideoloogiat edasi kannab ja selle pealt raha teenib. Ütle talle, et ta enam ei teeks. Lihtne ju!!!