Kalev võib rõõmustadaFoto: LAURA OKS
Spordiblogi
6. aprill 2015, 13:30

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Kalev rõõmustab, Rock kurvastab ja võrkpalli finaalseeria läheb põnevaks

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse abil. Meie 6. aprilli valik:

Nädala pluss | Kalev/Cramo korvpallimeeskond on viimasel ajal olnud tõusuteel. VTB Ühisliiga kodumängus alistati Valgevene klubi Minski Tsmoki ja võõrsil Riia VEF ning suure tõenäosusega on kindlustatud koht play-off’is. Kui võrdleme Eesti meistri tulemusi eelmise hooajaga, siis on tehtud suur samm edasi. Loodetavasti püsib sama hoog ka järgmistes mängudes.

Nädala miinus | Kui Kalev/Cramo on pöidlahoidjaid rõõmustanud, siis nende kodune põhirivaal Tartu Ülikool/Rock on oma fänne kurvastanud. Balti liiga pronksikohtumises jäid tartlased kahe mängu kokkuvõttes Utena Juventusele alla ühe punktiga. Tagatipuks kaotati Eesti meistriliigas Pärnu meeskonnale 19 punktiga, ehkki viimast fakti ei tasu üle dramatiseerida, sest kaalul polnud midagi ja Rock jättis viis põhimeest pingile.

Nädala ennustus |  65 % on tõenäosus, et Eesti võrkpallimeistrivõistluste finaalseeria on pärast esimest kahte mängu viigis. Pärnu pole kodusaalis tänavu veel kaotusekibedust tundnud ja pigem on küsimus, kuidas kulgeb mäng Tartus. Kiired 3:0 poolfinaalid annavad aga lootust, et kõik mängijad on puhanud ja suuri apse ei tehta.