Kaia Kanepi.Foto: TAIRO LUTTER
Tennis
7. aprill 2015, 20:36

 

Kaia Kanepi vanale tuttavale kõigest 53(!) minutit kestnud matšis armu ei andnud (2)

Eesti naiste esireket Kaia Kanepi (WTA 50) alustas täna Poolas Katowices toimuvat 250 000 dollari suuruse auhinnafondiga WTA turniiri Iisraeli tennisisti Shahar Peeri (WTA 118) vastu. Suurepäraselt mänginud Kanepi oli vastasest 53 minutiga üle äärmiselt kindlalt - 6:1, 6:2. Teises ringis kohtub eestlanna Jelisaveta Kulitškovaga, kes on maailma edetabelis 123. kohal.
20:34

Tänan jälgimast, kena õhtut!

20:34

Ja mäng on läbi! Kaial kulus kõigest 54 minutit, et Shahar Peer alistada ja Katowice turniiri teise ringi jõuda. Suurepärane mäng Kanepi poolt, kes oli aktiivne ja agressiivne ning seljatas Peeri probleemideta. Võimas, Kaia!

20:30

Aga ei! Peer võitleb kõvasti, teenib muidu vaikselt publikult isegi aplausi, kui seitsmendas geimis 40:15 ette läheb. Kaia viimane rünnak läheb veidi pikaks ning Peer murrab esimest(!) korda Kanepi servi. Seis 5:2.

20:27

Kas ees on viimane geim? Kanepi murdis just puhtalt Peeri servi ja läks 5:1 juhtima. Eks ta ikka nii ole, et oma serviga on mängu uhkem lõpetada! Tasub tähele panna, et mängitud on alles 47 minutit!

20:22

Tundub, et kui Kaia teise ringi jõuab, siis on vastane juba teisest puust! Vahepeal on Kanepi murdnud taas Peeri servi ja juhib teises setis 3:1.

20:21
20:18

Kanepi võtab teises setis ära oma esimese servigeimi ning ei õnnestu kohe takkajärgi Peeri servi murda. Kolmanda geimi võtab taas Kanepi, kuigi Peer hakkas hästi vastu, siis eksis ta viimasel punktil ja kinkis Kaiale geimivõidu. Teise seti seis on 2:1.

20:08

Esimest setti jõuti mängida vaid 25 minutit, kui Kanepi selle jõuga endale võttis. Üks enda servigeimi võit, üks murre ja Peer oligi alistatud. Selles mõttes küllaltki sündmuste vaene mäng, et Kanepi domineerib ja ei anna Peerile näiliselt võimalustki. Seni väga kindel esitus! Kaia juhib settidega 1:0.

19:59

Võimsus ja täpsus, need me sõbrad käsikäes. Järjekordne geimivõit tuleb suurepäraselt tugeva ja täpse winneriga, et Peeril polegi midagi muud teha kui istet võtta ja puhata. Kui Serena Williams võitis hiljuti Miami turniiri finaalis 56 minutiga Carla Suarez Navarrot, siis võib vabalt nii minna, et Kanepi võidab Peeri samavõrd lihtsalt. Seis 4:1.

19:54

Küll on seda mängu lust vaadata! Kanepi on niivõrd võimas, et Peer kohati isegi ei ürita pallidele järgi joosta. Praegu näitas eestlanna ka väga hea servi, lüües ässagi. Tundub, et Kanepi jõulisus on Peerile liiast, kuid raske uskuda, et ta juba nii varajases faasis rätiku ringi viskab. 3:1 Kaiale.

19:50

Enda eksimus tähendab, et Kaia täna vastast nulliga ei võida. Peer võitleb kõvasti ja suudab oma servigeimi hoida, seis 2:1 Kanepile.

19:47

Tuleb ka teine geim! Kui alguse järgi otsustada, siis on Kaia Peeri vastu selgelt klassiga üle. Iisraeli tennisist peab väga-väga palju töötama, et Kaia võimsatele löökidele järgi jõuda. Soliidne start!

19:44

Kaia on agressiivne ja teeb koheselt esimese servimurde! 1:0 Kaiale.

19:40

Ja esimesel punktil teeb ta kohe topeltvea. Kas hea enne?

19:40

Ja mäng algab Peeri servigeimiga!

19:38

Kui Kanepi peaks täna võitma, siis kohtub ta teises ringis Jelisaveta Kulitškovaga, kes alistas täna 6:0, 6:1 Urszula Radwanska. Venelanna on turniiril asetamata mängija, maailma edetabelis on ta 123. kohal.

19:33

Muuseas, Kaia Kanepi on turniiril kõrge viienda asetusega, maailma edetabeli järgi võttes on Katowice turniiri parim poolatar Agnieszka Radwanska. Eelmisel aastal võitis sama turniiri prantslanna Alize Cornet, kes oma avaringi kohtumise eile võitis.

19:31

Ja seal nad ongi! Võib arvata, et matš algab 10-15 minuti pärast.

19:30

See tähendab, et Kaia Kanepi ja Shahar Peer peaksid õige pea väljakule tulema, et sooja teha. 

19:29

Siniakova ja Torro-Flori vaheline matš on lõpuks läbi, viimase seti võitis esimene 6:2 ja seega kogumängi settidega 2:1.

Loe rohkem