Eesti korvpalli meistriliigas alustati täna õhtul play-offidega, kui veerandfinaalseeria avamängus võõrustas BC Kalev/Cramo Kalevi Spordihallis TTÜd. Foto: LAURA OKS
Korvpall
7. aprill 2015, 20:37

Hiilgav Martin Dorbek juhtis BC Kalev/Cramo purustusvägesid (1)

Eesti korvpalli meistriliigas alustati täna õhtul play-offidega, kui veerandfinaalseeria avamängus võõrustas BC Kalev/Cramo Kalevi Spordihallis TTÜd. 

Juba ülehomme Ühisliigas Minskis kohaliku Tsmoki vastu mängiv Kalev ei jätnud üliõpilastele mingitki võimalust. Ilma Scott Machado ja Gregor Arbertita mänginud Kalev võttis kindla 90:62 võidu.

Kalevi eest tegi imelise kohtumise mängujuht Martin Dorbek, kes sai peaaegu kirja kolmikduubli - 20 punkti kõrvale andis ta kümme resultatiivset söötu ja noppis üheksa lauapalli. Keith Benson ja Mindaugas Kupsas lisasid Alar Varraku juhendatavale meeskonnale vastavalt 16 ja 12 silma. 

TTÜ parimad oli 15 punktiga kolm meest - Andrew Arnold, Kristjan Makke ja Kiur Akenpärg, Makke võttis lisaks kümme lauapalli. Veerandfinaalseeria teine vaatus mängitakse alles 18. aprillil täna kaotanute koduväljakul.

Enne mängu:

Põhiturniiri võidu Valgas maha mänginud Kalev/Cramo alustab veerandfinaalseeriat juba täna, sest pärast seda siirdutakse kolmemängulisele välisturneele Ühisliigas, kus ollakse samuti lähedal play-offi jõudmisele. Viimastes põhiturniiri mängudes kohtutakse võõral väljakul Tsmoki-Minski, Saraatovi Avtodori ning Kaasani Unicsiga. Turneelt naastes jätkub veerandfinaalseeria TTÜ-ga.

TTÜ võttis põhiturniiri lõpus päris mitu olulist võitu, kuid sellest ei piisanud, et tabelis 7. kohast kõrgemale tõusta. TTÜ-d ootab ees aprilli lõpus veel Rahvusvahelise üliõpilasliiga (ISBL) Final4 Moskvas. 

Kalev/Cramo ja TTÜ on tänavu kohtunud kolmel korral, Kalev on võitnud need kõik matšid tulemustega 88:62, 88:74 (karikavõistluste pronksimängus) ja viimati 80:70.

Teistes veerandfinaalpaarides kohtuvad TÜ/Rock - TLÜ/Kalev, Rapla Tyco- Valga/Maks&Moorits ja Rakvere Tarvas - KK Pärnu. Seeriad mängitakse 3 võiduni.