Usain Bolt.Foto: GILBERT BELLAMY
Kergejõustik
7. aprill 2015, 16:17

Kes on augustis maailma kiireim sprinter?

Sprindilegend Usain Bolti treener Glen Mills rääkis, et jamaikalane on hetkel oma vormiga rahul ning ei lase Justin Gatlinil suvistel maailmameistrivõistlustel Pekingis endalt kulda võtta.

MM toimub Hiina pealinnas 22.-30. augustini ning Bolt loodab Pekingis võtta kolmandad järjestikused 100m ja 200m kullad. Eelmisel aastal valitses sprindimaailma Gatlin, kes lõpetas mõlemal distantsil maailma edetabeli juhina - 100m jooksis ameeriklane 9,77 sekundiga, 200m tippmargiks jäi 19,68.

"Kõik konkurendid on ohtlikud ja ma ei arva nagu oleks Gatlin mingisugune naljanumber. Samas on tõsi, et parimas vormis Usainil pole millegi üle väga muretseda vaja," rääkis Mills, kes on Bolti juhendanud alates 2005. aastast.

28-aastane kuuekordne olümpiavõitja ja kaheksakordne maailmameister Bolt osaleb enne MMi ka Teemantliiga võistlustel New Yorgis, Pariisis ja Lausanne'is. "Ta ei võistlenud eelmisel aastal väga palju ja enne MMi üritame talle saada võimalikult palju starte," ütles Mills.

"Üritan eesmärkide püstitamisest enne esimest võistlust hoiduda, kuid minu sihiks on alati MMile minna ja tiitleid kaitsta. Tahan sel hooajal tõeliselt kiiresti joosta ja ma töötan selle nimel," lausus Bolt, kes teeb järgmise stardi 19. aprillil Brasiilias Rio de Janeiros.