Väidetav pilt Loch Nessi koletisest.
Kergejõustik
7. aprill 2015, 23:40

Põnev ettepanek jooksuhuvilistele: saa Loch Nessi koletis maratoni ajal selfie peale ja oledki rikas! (2)

Loch Nessi maratoni korraldajad on jooksu reklaamimiseks välja mõelnud vägeva triki - kui teed maratoni ajal selfie koos väidetavalt järves elava koletisega, siis saad 50 000 naela võrra rikkamaks.

Muidugi pole see ülesanne just kõige lihtsam, sest kuigi Loch Nessis on koletist väidetavalt nähtud mitmeid kordi ja temast on isegi fotosid tehtud, siis kindlaid andmeid Nessie olemasolu kohta pole.

"Mõistsime, et jooksjatel on võimalus meil aidata lõpuks välja selgitada, kas järves elab tõepoolest üks eelajalooline koletis. Jooksupäeval tehakse endast rohkelt pilte, mistõttu teeb keegi kindlasti foto, mille tagataustal ta on. Seda muidugi, kui Nessie olemas on," rääkis võistluse direktor Malcolm Sutherland.

Kui jooksjad arvavad, et nad on Loch Nessi koletise jäädvustanud, peavad nad foto saatma võistluste korraldajale, et viimased saaksid koletise olemasolu pildi peal kinnitada või eitada. Lõpliku otsuse teeb ekspertidest koosnev komisjon.

Esimene kirjalik tunnistus Nessie nägemise kohta pärineb 565 aastat eKr. Koletise märkamised sagenesid 1930. aastatel, mil järve äärde ehitati tee. Viimati nähti Nessie't kuu aega tagasi.