Karol Kovanen.
Ujumine
8. aprill 2015, 07:00

Eesti ujumisliit palkab kaks uut töötajat

Jaanuaris kaotati Eesti ujumisliidus peasekretäri ametikoht ja ligi viisteist aastat tööd teinud Toomas Kleesment koondati. Nüüd palgatakse kaks uut ametnikku.

8. veebruaril lõppenud konkursil otsiti eelkõige tegevjuhti. Kes ja missugustel ametikohtadel ujumisliidus tööle hakkavad, selgub hiljemalt 2. mail. Seni on varasemaid peasekretäri kohustusi täitnud peatreener Riho Aljand.

"See, et meil õnnestub palgata kaks uut inimest, on kõva sõna ja suur edasiminek," räägib ujumisliidu president Karol Kovanen. "Need kaks töötajat pidanuks juba ammu ametis olema. Aga kui raha kõikide ambitsioonide teostamiseks ei ole, siis peab asju tegema tähtsuse järjekorras ja kogu protsess võtab natuke rohkem aega."

Kovanen tahab ujumisliidu varasemast paremini toimima saada. "Organisatsiooni seisukohast oli meil eelmine aasta nagu tugev mahutreening, oli raske ja teravus kadus. Aga nüüd on all korralik põhi, mille pealt tulemust tegema hakata," räägib ta ning avaldab lootust, et lähitulevikus õnnestub pikemate sammudega edasi liikuda.

Kovaneni toetusel loodi mullu ka ujujate eliitrühm, keda juhendab Sloveenia staar, tiitlivõistlustelt 30 medalit võitnud Peter Mankoc. Üldjoontes on alaliidu president selle uuendusega rahul, ent ta näeb arenguvaru.

"Eliitrühmas on taustsüsteem veel puudulik – see puudutab jõusaali treenerit ja muude asjade planeerimist," lausub Kovanen. "Tegelikult peaks 2016. aasta laagrid juba praegu paigas olema."