16-aastane Martin Ødegaard saadaks Reali duubli kus seda ja teist ning tahaks liituda esindusmeeskonnagaFoto: GERARD JULIEN
Jalgpall
8. aprill 2015, 13:29

JUBA JONNIB: pingile istutatud imelaps Martin Ødegaard keeldub Reali duubliga treenimast (2)

Alles see oli, kui maailma jalgpalli suurimaks talendiks hinnatud Norra imalaps Martin Ødegaard liitus kuningliku Madridi Realiga. Kuigi poisile anti mõista, et esmalt peab ta klubi B-meeskonnas n-ö jalad alla saama, on nüüdseks tekkinud seis, kus nooruk ei olevat duubli esindamisest erilises vaimustuses.

Nii räägivad Hispaaniast tulevad teated, et Ødegaard on loobunud duubliga koos treenimast - nende treeningutel näitab ta nägu vaid mängueelsetel õhtutel. Pinged Ødegaardi ja B-meeskonna peatreeneri Zinedine Zidane'i vahel hakkasid tekkima pärast seda, kui Zidane otsustas Ødegaardi pärast nelja järjestikust kaotust algkoosseisust välja jätta - ning see on tootnud ka kohe tulemust, kui viimased kaks mängu on juba võidetud. Reali treenirite hinnagul pole Norra nooruk suutnud end meeskonna mänguga kohandada ning mõjuvat väljakul võõrkehana - sellest ka otsus poiss pingile istutada.

Tõsi, Reali esindusmeeskonna treeningutest võtab Ødegaard siiski osa, kuna tema lepingusse on sisse kirjutatud punkt, mille kohaselt peab Real tal viiel päeval nädalas võimaldama koos esindussatsiga treenida. Mängida ta aga esindusmeeskonna eest ei saa ning seega oleks noormehe enda huvides jonn lõpetada ning duublis edasi töötada - vastasel juhul võib ta veel pikalt mängupraktikata jääda.