VEF ja Kalev/Cramo pakkusid meeldejääva vaatemänguFoto: LAURA OKS
Korvpall
8. aprill 2015, 14:41

Balti derbit väisanud Moskva telekommentaator esitas Kalevi presidendile irriteeriva küsimuse

Laupäevast korvpalli Ühisliiga "Balti derbit" Riia VEFi ja BC Kalev/Cramo vahel käis koha peal kaemas ka liiga heaks töötav telekommentaator Roman Skvortsov, kes kirjutas nähtust-kogetust meeleoluka reportaaži.

"Ma pole kindel, et mäng VEF – Kalev tekitas Venemaal suurt huvi, kuid mina olin seal kohal ja lahkusin tõelise rahuldustundega..." alustas Skortsov ja jätkas mängukirjeldusega:

"Mängu alustati väiksemagi luureta – märtsi parima noore mängija (Timma) täpsele viskele vastas läbimurdega esimese kevadkuu MVP (Machado). Meeskonnad panid peale marulise tempo, mõnel mänguminutil jõudsid mõlemad pooled sooritada kolm rünnakut. Mõningane mänguklassi puudujääk (kogu austuses juures – ei mänginud CSKA ja Himki) kompenseeriti ääretu energia ja entusiasmiga (kogu austusest, kui CSKA ja Himki tegutseksid igas kohtumises nii himukalt, ei mõtleks keegi NBA peale)."

Vaheajal kohtus Skortsov Kalev/Cramo presidendi Ivar Valdmaaga ning meeste vahel arenes järgmine lõbus vestlus, kus kommentaator tegi ka heatahtliku torke liiga väiksema eelarvega meeskonna suunas (Skvortsovi repliigid rasvases kirjas):

"Aga kus on Martin (Müürsepp, Kalevi abitreener)?"
"Sõitis Las Vegasesse.“
"Järgmise aasta eelarvet võitma?“
"Hea idee, järgmine kord tuleb ta selle ülesandega sinna saata. Tegelikult on tal pokkerivõistlus, lubame tal igal aastal minna.“

Mängu järel kohtusid mehed uuesti ning siis tegi omakorda Valdmaa väikse torke venelaste suunas.

"Oodake meid Tallinna külla, play-off-mängudele CSKAga!“ edastasin pärast Baltimaade derbi lõppemist taas Valdmaaga kokku saades tabeliseisust lähtuva kõige loogilisema pakkumise.
Kalevi ettenägelik ja alati iroonilis-optimistlik president jäi endale kindlaks:
"CSKAga läheb veidi raskemaks. Nende pink on pikem… Aga arvan, et pakume võitluse.“

Loe Skvortsovi täispikkuses reportaaži SIIT!