Usain Bolt.Foto: Reuters / Scanpix
Kergejõustik
9. aprill 2015, 07:00

Bolt osaleb teatejooksude MMil

Usain BoltMullu välihooajal üliharva startinud Jamaica sprindistaar Usain Bolt kavatseb tänavu usinalt võistelda, maikuu alguses osaleb ta Bahamal teatejooksude MMil.

"Mul on suur au kuuluda Jamaica 4 x 100 m meeskonda, kes hakkab võitlema esikoha pärast," rääkis kuuekordne olümpiavõitja ja kaheksakordne maailmameister kodumaa meediale. "Ma olen täiesti terve, heas vormis ning valmis kiiresti jooksma."

Bolti meelitasid teatejooksude MMile just võistkonnakaaslased. "Kuulsin, et eelmisel aastal oli see väga põnev ja lõbus jõuproov," rääkis 28aastane sportlane. "Kui Jamaica meeskond rajale läheb, on ootused alati kõrged. Üritame oma riiki ka nüüd väärikalt esindada."

Ühtlasi kinnitas Bolt, et hooaja esimesel poolel osaleb ta vähemalt kolmel Teemantliiga etapil: 13. juunil USAs New Yorgis, 4. juulil Prantsusmaal Pariisis ja 9. juulil Šveitsis Lausanne’is.

Mõistagi tahab Bolt tänavused säravaimad sooritused teha 22. augustil Pekingis algaval MMil. Ideaalis tähendaks see Hiina pealinnas kolme kuldmedali võitmist – 100 m, 200 m ja 4 x 100 m jooksus.

Praegu kuuluvad Boltile nii 100 m kui ka 200 m jooksu maailmarekord, mis on vastavalt 9,58 ja 19,19. Mitmed asjatundjad on avaldanud arvamust, et neid aegu ei ületa Bolt enam kunagi. Kuid Jamaica välejalg tahab pessimistidele näidata, et tema võimetelaekas leidub veel püssirohtu, mis õigel ajal plahvatab.