Pikalt NBAs mänginud Andrei Kirilenko (vasakul) on tagasi Euroopas ja loodab Moskva CSKAga tiitleid võita.Foto: LaPresse/Spada
Korvpall
9. aprill 2015, 23:36

Euroliiga otsustav voor eraldas terad sõkaldest

Täna õhtul peeti esimesed Euroliiga vahegrupiturniiri 14. vooru kohtumised, kus said selgeks tänavuse hooaja kaheksa paremat meeskonda.

E-grupist said lõpuks veerandfinaali kolmandana valitsev meister Tel Avivi Maccabi ja viimasena Ateena Panathinaikos. Esimene võitis võõrsil südika mängu teinud Berliini Albat 73:64, Panathinaikos jäi võõrsil ülimalt napilt 68:69 alla Belgradi Crvena Zvezdale, kuid pääses siiski edasi, sest on Albast omavahelistes mängudes üle.

F-grupis oli suurepärane võimalus kaheksa parema hulka edeneda Vitoria Laboral Kutxal, kel oli Hispaania liiga liidermeeskonna Malaga Unicaja vaja vastu võitu. See jäi aga pelgalt unistuseks, sest Unicaja võttis 93:84 võidu. See tähendab, et F-grupist pääses viimasena edasi Istanbuli Anadolu Efes, kes jäi võõrsil 11 punktiga alla linnarivaal Fenerbahcele.

Tänases viiendas mängus võitis Moskva CSKA Frank Elegari koduklubi Milano Emporio Armanit 88:79. Homme mängitakse Euroliiga vahegrupiturniiri viimased kolm kohtumist, suurt kaalu ühelgi mängul pole.

Enne kohtumisi:

Täna saavad veerandfinaali pääsejad selgeks E-alagrupis, kus Madridi Real ja FC Barcelona on 10 võidu ja 3 kaotusega edasipääsu kindlustanud. Viimasele kahele kohale võitlevad Alba, valitsev meister Tel Avivi Maccabi ja Ateena Panathinaikos.

Kusjuures, Alba ja Maccabi mängivad omavahel ning võitja kindlustab endale alagrupi kolmanda koha. Berliini suurklubi jaoks oleks tegu ajaloolise saavutusega, sest kunagi varem pole Saksamaa meeskond Euroliiga veerandfinaali jõudnud.

Panathinaikos kohtub Belgradis sealse Crvena Zvezdaga ning kreeklased on võidu korral igal juhul neljandad. Kaotuse korral tuleb aga kreeklastel loota Maccabi edule, sest Alba vastu ollakse omavahelistes mängudes plussis. Kui kõik kolm lõpetavad 8 võiduga, jääb "surnud ringi" tulemusena ukse taha mullune võitja Maccabi.

Seis on põnev ka F-alagrupis, kus on selgitamata üks ja ainus veerandfinaali pääseja. Kaheksa parema hulka on koha taganud Moskva CSKA (11-2), Istanbuli Fenerbahce Ülker (10-3) ja Piraeuse Olympiacos (9-4).

Viimase koha nimel võitlevad Istanbuli Anadolu Efes ja Vitoria Laboral Kutxa, kel on mõlemal 6 võitu ja 7 kaotust. Türklased mängivad võõrsil Fenerbahcega, Kutxa Malaga Unicajaga. Kui Efes ja Kutxa mõlemad võidavad, pääseb edasi Istanbuli klubi. 

Tänased mängud:

Kell 20.00 Istanbuli Fenerbahce Ülker - Istanbuli Anadolu Efes
Kell 21.00 Berliini Alba - Tel Avivi Maccabi 
Kell 21.45 Belgradi Crvena Zvezda - Ateena Panathinaikos
Kell 21.45 Malaga Unicaja - Vitoria Laboral Kutxa
Kell 21.45 Milano Emporio Armani - Moskva CSKA