Brandis Raley-Ross oli täna Tarva resultatiivseim.Foto: Ain Liiva
Korvpall
9. aprill 2015, 21:18

Meistriliiga märtsikuu parim viskas Pärnu korvi ribadeks

Eesti korvpalli meistriliigas tegid veerandfinaalidega algust põhiturniiri neljas ja viies meeskond ehk Rakvere Tarvas ja Korvpalliklubi Pärnu. Meistriliiga märtsikuu parima Brandis Raley-Rossi 36 punkti toel võttis 87:77 võidu Tarvas.

Esimene veerandaeg algas play-off kohtumisele omaselt närviliselt. Kumbki ei suutnud oma mängu peale suruda, kuid kergelt aktiivsemaks pooleks oli Pärnu, kes tänu õnnestumistele oli esimese veerandi järel peal 22:15. Poolaja võitsid külalised lõpuks 44:36.

„Mis siin rääkida, täna oli meil õnne. Meie kaitse oli täna nagu ta oli," rääkis Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber. „Kõige tähtsam on see, et kõik mehed jaksasid lõpuni. Lohutasin oma mehi poolajal, et kaks mängu on veel ees ja täna veel 20 minutit, et tuleb kõva lahing. Põhirõhk on sellel, et peame oma mängu edasi mängima."

Tarvas oli teise poolaja alguseks saanud riietusruumis juurde uut indu ning meeskondlikult tegutsedes oli kolmanda veerandaja lõpuminutitel tablool juba viik. Tänu Janis Vahteri ja Silver Leppiku tabavatele kaugvisetele oli enne otsustavat veerandit 64:60 peal siiski Pärnu.

Viimasel kümnel minutil oli enamiku ajast peal taas Pärnu, kuid viimased minutid olid täiesti Tarva pärusmaa, kes tegi Brandis Raley-Rossi ja Reinar Halliku korvidest 12:0 vahespurdi, võites kohtumise lõpuks 87:77.

„Ma lihtsalt pidin osadele meestele puhkust andma. Me teeme sellest mängust kindlasti omad järeldused. Ja täna oli täiesti meie mäng. Oli võimalus nii esimesel kui ka teisel veerandajal," sõnas Pärnu treener Heiko Rannula.

Üleplatsimees oli 36 punkti ja 10 lauapalliga Tarva Brandis Raley-Ross. Reinar Hallik lisas 17 ning David Haughton 11 silma, kes korjas lauast 10 palli. Pärnu poolelt jõudsid tervelt kuus meest kahekohalise punktiarvuni. Resultatiivsemad olid Sandis Silvas 17 ning Nemanja Miljkovic 15 punktiga. Neid toetasid Silver Leppik ja Janis Vahter 11 ning Rannar Raap ja Renato Lindmets 10 silmaga.

Veerandfinaali teine mäng peetakse sel pühapäeval Pärnus.