Siim-Sander Vene.Foto: ARNO SAAR
Korvpall
10. aprill 2015, 23:41

Siim-Sander Vene ja Kaunase Žalgiris lõpetasid Euroliiga kaotusega

Täna toimus Euroliiga vahegrupiturniiril kolm viimast mängu. Siim-Sander Vene leivaisa Kaunase Žalgiris läks võõrsil vastamisi Madridi Realiga ning pidi vastu võtma 83:99 kaotuse.

Seejuures juhtis esimese poolaja järel Žalgiris 43:40 (teine veerandaeg võideti 31:19!), kõva panuse Leedu klubi spurti andis ka Vene, kes pääses esimest korda väljakule neli ja pool minutit enne teise veerandaja lõppu (kui oldi 28:30 kaotusseisus) ning viskas selle ajaga 8 punkti (kolmesed 2/2, kahesed 1/2) ja hankis 3 lauapalli.

Teisel poolajal Vene ühetegi pealeviset ei sooritanud, nii jäi tema arvele lõpuks 8 punkti, 5 lauapalli, 2 resultatiivset söötu ja 1 pallikaotus. Kokku oli eestlane platsil 14 minutit.

Žalgiris lõpetas vahegrupiturniiri 5 võidu ja 9 kaotusega ning veerandfinaali ei pääsenud.

Vahegrupiturniiri lõplikud tabeliseisud:

Veerandfinaalpaarid:

Real - Anadolu Efes
Fenerbahce Ülker - Maccabi
CSKA - Panathinaikos
Barcelona - Olympiacos

Enne mängu

Meeskonnad on omavahel kohtunud viimase kolme hooaja jooksul tervelt 10 korda, millest Real on võitnud 8, sealhulgas kõik kolm tänavusel hooajal peetud kohtumist. Viimase omavahelise mängu kaotas Žalgiris 71:88.

Kui Realil õnnestub võita, siis lõpetavad nad E-alagrupis esimesel kohal, kaotades antakse võimalus FC Barcelonale. Žalgirisel pole edasipääsuks enam mingisuguseidki võimalusi, E-grupis on endale kindlustatud 6. koht.

Hispaania kuninglik klubi peab arvatavasti hakkama saama ilma staarmängija Rudy Fernandezita, kes vigastas nädalavahetusel koduliiga mängus selga. "See pole tõsine, kuid ta ei ole meeskonnaga treeninud. Ta töötab eraldi ja soovib väga mängida, peame vaatama, kuidas ta terveneb," rääkis peatreener Pablo Laso.

Tänased mängud:

Piraeuse Olympiacos - Nižni Novgorod 77:70 - LÕPPSEIS
Istanbuli Galatasaray - FC Barcelona 65:88 - LÕPPSEIS
Madridi Real - Kaunase Žalgiris 99:83 - LÕPPSEIS