Leah Williamson saatis penalti võrku.Foto: Niall Carson
Jalgpall
10. aprill 2015, 12:58

VIDEO: 18-sekundiline "jalgpallimäng" viis mõlemad riigid EMile (1)

Esimest korda ajaloos sekkus Euroopa jalgpalli katuseorganisatsioon (UEFA) kohtuniku otsusesse – Inglismaa ja Norra U19 naiskonnad pidid omavahelise EM-valikmängu viimased 18 sekundit arbiitri eksimuse tõttu uuesti mängima.

Miks? Eliitringi kohtumises eelmisel laupäeval oli Norra 2:1 juhtimas, kui inglannade kasuks määrati 96. minutil penalti. Inglanna Leah Williamson saatis palli ka võrku, aga kohtunik tühistas tabamuse, sest Williamsoni võistkonnakaaslased tormasid liiga vara karistusalasse.

Taolisel juhul tuleks penalti uuesti sooritada, kuid kohtunik ­Marija Kurtes andis hoopis norralannadele vabalöögi. Et kohtunik eksis ja Inglismaa esitas protesti, leidis UEFA, et matši viimased 18 sekundit tuleb penaltilöögiga alustades uuesti pidada. Nii ka tehti ja Williamson realiseeris taas 11-meetri karistuslöögi.

Lõpuks kvalifitseerusid sel suvel Iisraelis peetavale naiste U19 EMile nii Norra kui Inglismaa. Alagrupi võitnud Albionimaa järel edasi pääsenud Norra oli valikturniiri parim teise koha naiskond.

Eelmisel laupäeval löödud penalti:

Eile löödud penalti: