Nõmme Kalju fännid võivad küll omadele rohkelt jõudu anda, kuid Ott Järvela ennustab, et Tallinna Flora vastu ei aita seegi.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Spordiblogi
10. aprill 2015, 15:06

Ott Järvela | Ennustus jalgpalliliiga 5. vooruks, kes jääb peale - Flora või Kalju? (1)

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste kõrgliiga viiendas voorus näeb sel hooajal esimest korda matši, kus vastamisi Tallinna Suure Kolmiku (Flora, Levadia, Kalju) meeskonnad. Tänu Raio Piiroja lahkumismängule tänavu eriti varakevadeks üles kasvatatud Lilleküla murul võtab Flora vastu Kalju. Mõlemal on seni kirjas täisedu.

Aga isegi Karlsson Katuselt teadis, et enne magusroa juurde asumist on viisakas ka supp ja praad pintslisse pista. Kui Karlsson ei pruukinud alati sellest kinni pidada, siis käesolev rubriik küll. Ehk enne Flora - Kalju mängu juurde asumist vaatame otsa ülejäänud neljale matšile.

Tallinna Levadia - Viljandi Tulevik 3:1

Enne nädalat, kus kohtutakse võõrsil Sillamäe Kaleviga ja kodus Nõmme Kaljuga, vajab Levadia positiivset emotsiooni. Ainuüksi võit seda ei anna, sest kui võit tuleb närveerides nagu nädala eest Paide Linnameeskonna vastu, ei sisesta see enne duelle teiste medalinõudlejatega meeskonda enesekindlust. Levadia vajab probleemitut, muretut, meistrile omast konkreetset, lahtisi otsi ja aga'sid mitte õhku jätvat selget võitu. Kas nad selle saavad? Nii ja naa. Võit tuleb soliidne, aga neljandat mängu järjest ei suuda Levadia taga nulli hoida.

Pärnu Linnameeskond - Sillamäe Kalev 0:3

Paidest ja Viljandist sai Sillamäe hooaja kahes esimeses voorus jagu vastavalt 4:1 ja 2:0. Ei näe põhjust, miks neil peaks Pärnuga arvestatav probleem tekkima. Pärnu on küll kodus seni löömatu, aga alistati Tammeka ja viigistati Paidega. Sillamäe on kõvemast puust. Pakun, et Pärnu jääb sel hooajal esimest korda nullile.

Paide Linnameeskond - Tallinna Infonet 1:2

Millalgi peab Infonet hooaja esimese võidu kätte saama. Ma ei näe olulist põhjust, miks see ei peaks laupäeval Paides juhtuma. Võit ei tule Infoneti jaoks kergelt, aga tuleb.

Tartu Tammeka - Narva Trans 1:1

Möönan, et see ennustus pole 100% kalkulatsioonidest, vaid natuke ka emotsioonidest kantud. Kevadine Tartu on lihtsalt vastupandamatu. Trans on näidanud tänavu sümpaatset jalgpalli, aga pakun, et Tamme staadioni muru ei ole nii sile, et idavirulased seal endale meelepärast mängu saavad veeretada. Seetõttu viik.

Tallinna Flora - Nõmme Kalju 2:0

Mõlemad tulevad mängule täiseduga, aga ei tasu salata, et Flora täisedu sisu ja väärtus on Kalju omast tugevamad. Flora täisedu sisaldab puhta puuriga võetud võite Infoneti, Sillamäe ja Narva üle. Kaljul on samast puust vaid nädala eest Sillamäelt hangitud 3:2 võit.

Floral pole silmatorkavaid nõrkusi, küll aga mitmeid tugevusi, millest peamine meeskondlikkus. Kaljule on kaks kohtumist järjest löödud kaks väravat ja ennustan, et see juhtub ka laupäeval.