Ragnar Toompere paremalt esimene
Spordivaria
11. aprill 2015, 08:00

Kreeklased mängisid ragbi-koondisele mäkra (1)

Kui Eesti ragbikoondis alustas sel nädalal reisi Montenegrosse, kus toimub Euroopa meistrivõistluste kolmanda divisjoni turniir (välja jagatakse Vana Maailma ragbihierarhia 39.–41. koht), oli teada, et tänases poolfinaalmatšis kohtutakse Kreekaga ning vastavalt tulemusele esmaspäeval kas võõrustajate või Slovakkiaga. Hellenid otsustasid aga viimasel hetkel rahvusvahelise alaliiduga tülli minna ning jätavad tulemata.

"Hetkeseisuga tundub, et Kreeka kohale ei jõua ja korraldajad tõstsid nüüd asetusi natukene ümber," selgitas eile mängupaika jõudnud Eesti ragbiliidu mängiv peasekretär Ragnar Toompere, et vastaste loobumine ei tähenda meie meeskonnale automaatset võitu. Nimelt pidi Kreeka olema turniiri tugevaim koondis ning kohtuma mullu oktoobris Valgevene alistamisega EM-ragbis alles esimesed sammud astunud Eestiga. "Nüüd on kõrgeim asetus Slovakkial ja meie kohtume laupäeval Montenegroga," rääkis Toompere.

Seega sai otsepääsme 3. divisjoni finaali ehk üleminekumängule 2. divisjoni madalamale astmele pääsemiseks Slovakkia (nad mängivad homme Montenegro varumeeste vastu, mis ametliku matšina kirja ei lähe).

Toompere sõnul ei häiri Eesti koondist vastase muutumine vaid päev enne turniiri algust: "Meie mängustrateegia oleks nii Kreeka kui ka Montenegro vastu sarnane. Nüüd on vastased lihtsalt veidi kiiremad, aga samas vähem jõulised."

Sisuliselt saadi isegi väiksemat sorti lotovõit: kui muidu tulnuks madistada tugevaima meeskonna vastu, siis nüüd on vastane hambakohasem. "Kui oleksin kihlveoinimene, siis ütleksin, et šansid Montenegro vastu on 50-50. Oleme kaks väga võrdset riiki, kus ragbi on alana suuresti samal arengutasemel," hindas Toompere.