Sulgpallurid Kristin Kuuba ja Helina Rüütel.Foto: Facebook
Spordivaria
11. aprill 2015, 08:00

Pronksised Nõo neiud Euroopa mängudele! (1)

Tartumaal asuv väike Nõo alevik võib olla uhke: alles gümnaasiumis käivad sulgpallurid Kristin Kuuba ja Helina Rüütel mängisid hiljuti end Poolas peetud Euroopa juunioride meistrivõistlustel paarismängus pronksmedalile ning on ühtlasi teeninud koha juunikuus Bakuus peetavatele Euroopa mängudele.

Viimane saavutus on medalist võib-olla hinnatavamgi, sest tegemist on täiskasvanute tänavuse Vana Maailma eliitjõuprooviga, kuhu igas paarismänguliigis pääses ainult 16 duot. "Sihtisimegi terve aasta jooksul seda kohta ja osalesime teadlikult kümnel maailma edetabeli punkte andval võistlusel," selgitas Kuuba ja Rüüteli treener Mart Mäerand. "Kaks viimast MK-võistlust õnnestusid, Portugalis jõudsid tüdrukud lausa nelja parema sekka, see tõigi Euroopa mängude koha."

Sulgpallis jagati Euroopa mängude kohad välja 26. märtsi maailma edetabeli alusel. Peale naispaari on Eesti seal esindatud veel Kati Tolmoffi ja Raul Musta kujul mõlemas üksikmängus.

Mäerand muheleb, et mängudele pääsemisega on Kuubal-Rüütlil vähemalt 9. koht juba käes. Ning kui loosiga veab, on esimeses ringis võimalik saada ka mõni võidetav vastane.

Juunioride EMil näitasid piigad suurvõistlusenärvi olemasolu. Juhendaja eeldas enne võistlust, et reaalne oleks pääseda veerandfinaali – seal võinuks astuda vastu esimesena asetatud jõulised türklannad. Kuid nood kaotasid Euroopa parima sulgpalliriigi Taani paarile, kellest aga Kuuba ja Rüütel olid omakorda üle koguni 21:15, 21:4 (!) ja medal – ilus kingitus Mäerannale 65. sünnipäevaks – oli käes.

Poolfinaal prantslannadega kujunes kolmegeimiliseks ning seal enam ei õnnestunud pikemat kõrt tõmmata.