VERINE: Sündmuspaik ööklubi 1Oak juures, autole on jäänud selgelt nähtavad verepritsmed.Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
11. aprill 2015, 08:00

Kolm NBA korvpallurit sattus öösel verisesse intsidenti

Mis toimus New Yorgis? Kellele nuga, kellel luumurd

Korvpalliliigas NBA selgitatakse praegu viimaseid play-off’i pääsejaid, kuid samavõrra on Ameerikas löönud laineid ka kolme mängija osalemine New Yorgi ööklubi 1Oak ees toimunud intsidendis, mis lõppes kahele mehele kehvasti ja veel ühele politseis.

Kolmapäeva varahommikul kella 4 paiku pussitati Manhattanil Indiana Pacersi ääremängijat Chris Copelandi, kes on eilsete teadete alusel ühes New Yorgi haiglas stabiilses seisundis. Juhtunuga seoses arreteeriti aga Atlanta Hawksi mängijad, Makedoonia koondislane Pero Antic ja šveitslane Thabo Sefolosha, kes häirinud sündmuspaigal politsei tööd. Hiljem avaldati, et Sefolosha murdis intsidendis ka jalaluu.

Mis kellani tohib klubis viibida?

Neljapäeval käis Copeland lõikuslaual. Hiljem tehtud avalduses tänas ta toetajaid ning vabandas, et viibis väljas kellaajal, mis polnud sportlasele kohane. "Tahan tänada kõiki, kes on mulle head soovinud, olen suurest toetusest liigutatud. Samuti tahan vabandada kõigi, eriti NBA ja Indiana meeskonna ees, et tegin vea, kui olin niisugusel kellaajal ööklubis. Minuga on kõik nii hästi, kui praegu võimalik. Teen kõik, et täielikult taastuda," seisab Pacersi Instagrami küljel olevas Copelandi avalduses.

Copeland sai mitu noahoopi, vigastada said ka tema kaaslane ja veel üks naisterahvas, kes toimetati samuti haiglasse. ESPNi teatel murdis Copeland ka käeluu. Copelandi rünnanud 22aastane mees suudeti kinni pidada.

Pacersi mängija peaks veel mõneks päevaks jääma intensiivraviosakonda. Arstid tahavad puhastada Copelandi küünarnukis olevat suurt haava, sest pelgavad, et sealtkaudu võib muidu levima hakata infektsioon.

Energiaülejäägid

Copelandi kihlatut Katrine Saltarat vigastati samuti noaga, teatas politsei. Arvatakse, et teine viga saanud naisterahvas oli olnud ründajaga koos.

Anticile ja Sefolosha pannakse süüks seda, et nad blokeerisid politseinikke, kui nood püüdsid hakata sündmuskohta uurima. Teisipäeva õhtul oli Atlanta pidanud kodumängu ja lennanud pärast seda kohe New Yorki, kus kohtus kolmapäeval Brooklyn Netsiga. Ja meestel oli veel energiat välja minna!

Allikas ütles ESPNile, et Hawksi mängijad ei olnud Copelandi ööklubis peetud peoga seotud. Antic ja Sefolosha vabastati pärast ülekuulamist allkirja vastu, mis keelab neil teatud perioodi jooksul riigist lahkuda. Nende esindaja sõnul ei esitatud korvpalluritele süüdistust ning mehi poleks üldse pidanud arreteerimagi.

Niinagu Copeland esinesid avaldusega ka Antic ja Sefolosha, ning seda Hawksi klubi kaudu: "Vabandame oma perekondade, meeskonnakaaslaste, Hawksi klubi ees kõige negatiivse pärast, mis see intsident võib neile kaasa tuua. Seoses juurdluse käimisega ei saa me sündmusi rohkem kommenteerida."

Sefolosha on hooaja lõpuni audis ning see ei tähenda Idakonverentsis esikoha saavale Hawksile head uudist. Šveitsi kodakondne on olnud kindel vahetusmees, viibinud mängus väljakul keskmiselt 19 minutit, olnud kaitsespetsina selles valdkonnas asendamatu ning lisanud 5,3 punkti ja 4,3 lauapalli. Nüüd läks ta play-off’i asemel hoopis arstide noa alla. Saatuse irooniana oli ta just tervenenud talvel saadud vigastusest, mille tõttu tuli 23 mängu vahele jätta. (Välisajakirjanduse põhjal)