Rauno AllikuFoto: Mati Hiis
Jalgpall
11. aprill 2015, 08:00

PÄIKESEPOISS RAUNO ALLIKU: võlusin tüdruku lokkidega ära! (18)

25aastane FC Flora ning Eesti koondise ründaja püüab peale pallivõlumise pilke (jalgpallifännidele kõrval ka piigade omi) vallatu juuksepahmakaga.

Alliku räägib, et särtsakas lokk oli tal juustes juba keskkoolis, kuni lõpuks sai tal kiharatest villand. "Ma ei tahtnud seda lokki sisse saada, aga ühel hetkel, see võis olla aastal 2012 või 2013, tegime trennikaaslastega kihlveo, et pean need ära kannatama. Aasta lõpus oli juukseid juba kahju ära lõigata, sest need tõid nii palju kuulsust," muigab ta.

Lausa niivõrd, et FC Flora tegi aprillinalja, kus väitis, et lokilammas Alliku liitub lokibändi, mulluse Raadio 2 Aastahiti autoriks olnud Curly Stringsiga. "Flora mõtles nalja välja, päris hästi tabatud! Sõbrad ka kiitsid," muigab Alliku ning lisab, et on ka ise folk­ansambli muusika suur austaja.

Curly Stringsiga lavalaudadele?

"Neil on väga hea laul "Kauges külas!" Mine sa tea, kui pakutaks esinemist, võiksin seda teha küll," naerab ta, kuid tõdeb, et laulmist katsetanud pole. "Esmalt peab selle karaokevariandis ära proovima, siis vaatab, kas pääsen bändi või ei!"

Kiharaid ta aga enam ära ajada ei taha. "Tüdruk on rääkinud, kuidas neid hooldada. Muide, ta pole mind nendeta näinudki. Võlusingi ta lokkidega ära!" muheleb Alliku.

Juustele vaatamata on Rauno hüüdnimi aga hoopis Vallo. Miks? "Mind kutsutakse Vald või Vallo või Vallot. Mu jalanumber on suur – 44,5 ja siis eeldati, et korvpallur Vallo Allingul on ka suur jalanumber. Algul kutsuti Valloks ja sealt tuli Vald. Väga paljud hüüavad nii, isegi treenerid. Hea koodnimi, eks!" räägib Alliku.

Pärnust pärit palluril oli jalgpalli juurde jäämisel omajagu õnne. Isa viis ta koos suurema vennaga esimeses klassis Pärnu Kalevi jalgpallitrenni, kuid ühel suvel püüdis Alliku tähelepanu hoopis Pärnu rand ja… jäätisemüümine!

"Võisin olla 12 või 13 ning sain Pärnu rannas jäätise­müügist päris head raha. See oli nii ahvatlev, et sain igasugu nänni osta ja õhtuti trenni enam ei ilmunudki. Treenerid tulid siis koju rääkima ning ema oli väga kuri. Väga hea, et mulle aru pähe pandi. Sain tagasi õigele rajale, muidu müüks siiamaani rannas jäätist," tõdeb ta.

Alliku lõpetas seejärel Pärnu Hansagümnaasiumis üheksa klassi ning siirdus kutsekooli, kust sai ehitajapaberid. Seepeale viis tee 2009. aastal Tallinna, kus liitus FC Floraga ning rohesärkide klubis on ta siiani.

Kui minna, siis Skandinaaviasse

"Flora süsteemis on Eesti kõige paremad tingimused ning ma ei teaks teist klubi, kus Eesti pinnal mängida. Välismaale pole pingi peale mõtet minna, see pole põhieesmärk. Minu eesmärk on ennast arendada ning kaks viimast aastat olen tundnud, et saan üha paremaks," kinnitab ta.

Kui aga siiski piiri taha kiigata, siis Põhjamaadesse. "Hakkama saaksin Skandinaavia liigas, olen kaks korda Norras testimas käinud. Seal võiks regulaarselt mängida," arvab Alliku, kes hiljuti Eesti koondiseski kanda kinnitanud – ta debüteeris 2010. aasta lõpus Hiina vastu, mängis toona kohe otsa ka Katariga, kuid Magnus Pehrssoni käe all pääses koondisesse alles mullu sügisel, kui sekkus vahetusest Jordaania vastu. Mänguaega on hiljem jagunud nii võõrsil Katariga, EM-valikmängus Šveitsiga kui ka kodumängus Islandiga, kus ta alustas juba algkoosseisust. Jalga see siiski värisema ei pannud, kogemust on omajagu.

Kuidas parimast sünnipäevast sai maailma halvim

Rauno Allikul jääb 2014. aasta 2. märts igaveseks meelde. Noormees oli kodus parajasti sünnipäeva tähistamas, kui ühel hetkel tuli kõne Janno Kivisillalt. "Janno helistab, et kuule, said Gibraltari-mänguks koondisesse. Homme hommikul kell 7 on lend, ajame asju," meenutab Alliku.

"Sõbrad olid külas, ütlesin, et näete, minek! Viie minuti pärast aga taipasin, et mul pole enam ID-kaarti ja pass on ka kehtetu! Järgmisel päeval oli plaanis minna passi tegema! Helistasin siis Jannole, et seekord jääb kahjuks tulemata. Loetud tundide jooksul polnuks võimalik enam midagi teha. Parimast sünnipäevast sai kohutav!" räägib ta.

Allikuta Eesti alistas Gibraltari 2:0.

TÄNA: Eesti liiga liidrite derbi Lilleküla murul

Täna kell 16.30 lähevad tänavu esimest korda vastamisi meistriliiga liidermeeskonnad FC Flora ja Nõmme Kalju, seejuures kohtutakse muruväljakul ehk Lilleküla staadionil.

Kalju peab hakkama saama eelmisel laupäeval kohtumises Sillamäe Kaleviga põlve vigastanud Vladimir Voskoboinikovita. Küsimärgi all on ka Ats Purje ja Hidetoshi Wakui osalemine.

Kalju peatreeneri Sergei Terehhovi sõnul käis Voskoboinikov kolmapäeval MRT-uuringul. "Eks paari lähema päeva jooksul saame vastuse, kui hull see asi on," sõnas Terehhov.

Tänasel suurmängul peab Terehhov favoriidiks florakaid. "Kaks võrdset meeskonda, aga Flora mängib kodus," põhjendas Kalju juhendaja.

Rauno Alliku arvates enne mängu võitjat välja kuulutada ei saa. "Kalju on praegu väga kindlalt mänginud, tuleb väga põnev etendus. Iga mäng algab seisult 0:0, lahinguta me alla ei anna."