Ragnar Klavan.Foto: Frank Augstein
Jalgpall
11. aprill 2015, 18:42

KRIIS: Ragnar Klavan ja Augsburg kaotasid tabeli eelviimasele meeskonnale (5)

Ragnar Klavani koduklubi Augsburg läks Saksamaa kõrgliiga 28. voorus vastamisi uustulnuka Paderborniga, kes oli enne tänast löönud 2015 aastanumbri sees vaid 2 väravat ning paiknes liigatabeli eelviimasel real. Ometi pidi Augsburg vastu võtma 1:2 kaotuse.

Kodumeeskond avas mänguskoori 48. minutil ning kuigi Pierre Hojbjerg neli minutit hiljem viigistas, jäi järgmine (ja ka viimaseks osutunud) sõna Paderbornile, kes vormistas mängu 60. minutil 2:1 võidu. Klavan sai nagu ikka kirja täismängu.

Augsburgi tänane kaotus tähendab, et viimasest üheksast mängust on nad suutnud võita vaid ühe, neljast viimasest mängust on seejuures kaotatud kolm. Liigatabelis ollakse kõigele sellele vaatamata 39 punktiga siiski kuuendal kohal, kuid homme võib neist mööduda Hoffenheim (37 punkti), kes sõidab külla Kölnile.

Juhib Müncheni Bayern 70 punktiga, täna alistas Saksamaa gigantklubi 3:0 Frankfurdi Eintrachti.

Enne mängu

Kui hooaja esimene pool oli Saksamaa meistriliiga väikseima eelarvega meeskonnale küllaltki hea, siis pärast talvepausilt naasmist on Paderborn teeninud ainult viis punkti. See on nad lennutanud tabeli põhja suunas, hetkel ollakse eelviimased.

Paderborni uue aasta kehva vormi ilmestab suurepäraselt fakt, et 2015. aasta Bundesliga mängudes on löödud vaid 2(!) väravat! Vastaste võrku pole sahistatud alates 15. veebruarist, kui Hannoveri võideti 2:1.

Augsburg pole väravat löönud viimases kolmes kohtumises, kuid nende tabeliseis on palju roosilisem. Hetkel ollakse kuuendal kohal, mis viiks nad hooaja lõppedes Euroopa liigasse, kuid kuklasse hingab Hoffenheim, kes samuti eurojalgpalli sihib. Meistrite liiga koht on nüüdseks Augsburgi jaoks arvatavasti pelk unistus, sest kolmandal-neljandal kohal olevad Mönchengladbachi Borussia ja Leverkuseni Bayer on hetkel suurepärases vormis. Samuti on nad Klavani leivaisast vastavalt 11 ja 9 punkti kaugusel.