Serviti ja Kehra saavad taaskord omavahel madistada, seekord Balti liiga pronksimatšisFoto: ARNO SAAR
Käsipall
11. aprill 2015, 20:35

Serviti ja Kehra peavad leppima Balti liiga pronksimänguga

Käsipalli Balti liiga finaalturniiri poolfinaalides pidid mõlemad Eesti klubid vastu võtma kaotused. Kodusaalis mänginud HC Kehra/Horizon Pulp&Paper jäi 27:32 (14:14) alla tiitlit kaitsvale Valgevene meeskonnale Minski SKA. Teises poolfinaalis alistas Riihimäe Cocks 29:25 (12:13) Põlva Serviti.

SKA nõelas valusalt vähemuses mängides

Avamängu algus kulges ülimalt tasavägiselt ja enam kui kaheväravalist edu ei suutnud kumbki võistkond saada. Veidi üllatuslikultki oli avapoolajal enamuse ajast tagaajaja osas Valgevene tiim, kes vaid kahel korral ette sai. Kehralased tegutsesid tugevalt kaitses ja head tõrjetööd tegi väravasuul Mikola Naum.

Siiski anti korduvalt käest kaheväravaline edu ning Valgevene koondislane Viktor Zaitsev viis SKA 18. minutil esmakordselt 8:7 ette. Kehra mängijad ei lasknud end sellest heidutada ning mõni minut enne poolajavilet oldi uuesti 14:12 ees. SKA viskas esimese pooltunni kaks viimast väravat ja nii mindi puhkepausile 14:14 viigiseisul.

Kuni seisuni 19:19 tundus teine poolaeg minevat täpselt sama rada, aga siis suutsid valgevenelased vähemuses visata kaks väravat. Artjom Koroljok lisas veel ühe ning sellest hetkest valitsesid kohtumist juba külalised. SKA alistas Kehra 32:27 ning pääses kolmandat aastat järjest Balti liiga finaali.

Mängu parimana viskas Jevgeni Buinenko Kehra kasuks 9 väravat. Marko Slastinovski lisas 5, Dmitri Jankovski ja Kaupo Liiva 3, Viktor Skrypak ja Jürgen Rooba 2 ning Indrek Napsep, Jorma Käsper ja Kaspar Lees 1 värava. Vastastest oli täpseim Koroljok 7 tabamusega.

Cocksi väravavaht peatas Serviti

Teises poolfinaalis alustas Soome meisterklubi võimsalt ning juhtis 3:1 ja 4:2. Balti liiga põhiturniiri võitnud Serviti käivitus veidi aeglasemalt, ent Pavel Turajevi värav tõi tabloole 6:6 viiginumbrid. Kristjan Muuga ja Turajevi tabamustest saadi ka ette 8:6. Seejärel seisid numbrid 9:8 tablool koguni viis minutit enne kui Andreas Rönnberg viigistas.

Põlvalased juhtisid uuesti värava ja kahegagi, aga puhkepausiks jäi eduseisuks 13:12. Teise poolaja algus oli kui koopia esimesest ning Cocks libises jälle kahe-kolme väravaga eest. Seekord läks mängu tagasitulek raskemini, ent võimsasse hoogu sattunud Ardo Puna väravate abil jõudis Serviti 23:23 ja 25:25 viigiseisudeni.

Enamaks aga jõudu ei jätkunud ja viimase nelja minutiga viskasid külalised neli vastuseta väravat ning said 29:25 võidu. Üks Cocksi kangelasi oli kindlasti Yevgen Umovist – ukrainlasest väravavaht tegi kohati imetõrjeid ning teisel poolajal peatas kolmel korral Henri Sillaste kiirrünnakud. Soome klubi eestlastest sai ainsana käe valgeks Kristo Voika, kelle arvele jäi üks tabamus.

Mängu parimatena viskasid 9 väravat nii Puna kui Cocksi moldaavlasest vasakukäeline Vitalie Nenita. Serviti eest olid täpsed veel Andrei Ternovõi 5, Kristjan Muuga 4, Pavel Turajev 3 ning Margo Pikksööt, Andreas Rikken, Henri Sillaste ja Carl-Eric Uibo 1 väravaga.