Suurepärase värava löönud Kristjan Tiirik teenis puhkama minnes publikult kestvad ovatsioonidFoto: Martin Šmutov
Jalgpall
11. aprill 2015, 20:52

Tartu Tammeka vanameistrid purustasid Narva Transi

Eesti jalgpalli meistriliiga viienda vooru viimases kohtumises võõrustas Tartu Tammeka kodusel Tamme staadionil Narva Transi. Mõnusas kevadsoojuses mängu jälginud umbes 600-pealine publik ei pidanud pettuma: Tammeka alistas piirilinna meeskonna koguni 3:1 ning teenis nii hooaja esimese võidu.

Kuigi kohtumist alustas teravamalt külalismeeskond, oli Tammeka haaranud esimese pooltunni jooksul mõneti ootamatult 2:0 eduseisu, kui 24. ja 29. minutil skooris kodumeeskonna üks kogenumatest mängijatest, 30-aastane Martin Hurt.

Transile mõjusid Tammeka väravad külma dušina ning kui 67. minutil saatis suurepärase löögi Roman Smiško selja taha Tartu jalgpalli elav legend Kristjan Tiirik, oli mäng lõplikult tehtud. Tagatipuks teenis Transi mängija Vitali Andrejev mõni minut hiljem idiootse punase kaardi, kui lõi Tammeka poolkaitsjat Tauno Tekkot.

Kohtumise lisaminutitel realiseeris küll küsitava väärtusega penalti Transi mängija Roman Nesterovski, ent see oli Tammeka poolt vaadates vaid väike iluviga ja nii neile tulemusega 3:1 hooaja esimene võit.

Võit tõstis Tammeka nelja punktiga liigatabelis 7. kohale, punkti enam teeninud Trans on kuues. Juhib täisedu ehk 15 punktiga Nõmme Kalju.