Vasakul Nico Rosberg, paremal Lewis Hamilton.Foto: LaPresse/Photo4
Vormel 1
12. aprill 2015, 14:56

NAGU LASTEAED: Rosberg ja Hamilton jagelevad jälle (3)

Vormel-1 meeskonna Mercedese piloodid Lewis Hamilton ja Nico Rosberg olid pidevalt (sõna)sõjas juba eelmisel hooajal ning tundub, et meeste rivaliteet jätkub tänavugi.

Täna hommikul sõidetud F1-sarja 2015. aasta hooaja kolmanda etapi Hiinas Shanghais võitis ka avaetapil triumfeerinud valitsev maailmameister Hamilton, kes jättis täna, sarnaselt Austraaliale, teisele kohale just Rosbergi.

Shanghai ringrajal osutus probleemiks tõik, et Hamilton ei andnud võidusõidu keskel endast kõike, sest soovis rehve säästa. Kuigi see võimaldas Rosbergil britile lähemale jõuda, siis oli sakslane mures, sest Ferrari Sebastian Vettel jõudis omakorda talle lähemale. Rosberg kartis, et Hamiltoni rehvi säästmine võib talle maksma minna teise koha.

"Ma ei kontrollinud tema sõitu, hoolitsesin enda esituse eest," rääkis Hamilton pärast Hiina GPd. "Seda on sinu käest huvitav kuulda, sest kuigi sul polnud vajadust, siis seadsid sa minu hea tulemuse ohtu. Sebastian jõudis tarbetult lähedale," vastas maailmameistrile Rosberg.

30-aastane inglane jätkas, et tema ülesandeks oli vormel võimalikult kiiresti "koju" tuua. Hamilton rõhutas, et ta ei aeglustanud tempot meelega. Pärast ametlikku pressikonverentsi jätkasid piloodid sõnasõda läbi Sky Sportsi.

"Ma ei saa aru, kuidas ma ta võistluse ohtu seadsin, ta oli minust pidevalt 4,4 või 4,5 sekundi kaugusel, mis tähendas, et ta polnud mulle kordagi ohtlikult lähedal. Seetõttu ei saanud ma tema sõitu kuidagi mõjutada," rääkis Hamilton.

"Ma ei tundnud, et ta mind aeglustanud oleks, sest see on fakt ja ta mõjutas mu sõitu. Kas ta tegi seda meelega või mitte? Ma ei tea," lausus Rosberg. 

Samas on veidi arusaamatu, miks sakslane Hamiltoni kallal hädaldab, sest miski ei seganud tal britile lähemale kihutada ja möödumist üritada. Oleks see ju Hamiltoni sundinud kiiremini sõitma, mistõttu poleks Vettel ehk nii lähedale jõudnud. Ferrari sakslane lõpetas Hiina GP lõpuks kolmandana, kaotades Hamiltonile 2,988 ja Rosbergile 2,274 sekundit.