Pilt on illustratiivne.Foto: ALDO LUUD
Käsipall
12. aprill 2015, 17:52

Valgevenelased purustasid Balti liiga finaalis soomlased

Minski SKA purustas Balti Liiga finaalis Riihimäe Cocksi 41:22, poolajaks lasti soomlastel visata vaid 8(!) väravat!

Laupäeval andis poolfinaalis SKA-le korraliku lahingu Eesti meister HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, kaotades võrdse heitluse järel vaid viie väravaga, 32:27. Cocks alistas samal ajal põhituniiri võitnud Põlva Serviti 29:25. Soomlased alustasid ka finaali hästi ja said 2:0 edu, ent pärast Niko Leikama karistusviset, mis tegi seisuks 4:4, hakkas ühe meeskonna etendus.

Legendaarse treeneri Spartak Mironovitši hoolealused tegid 9:0 spurdi ning alles 9-minutilise "kuivaoleku" järel tabas Eesti koondislane Kristo Voika seisuks 13:4. SKA ei peatunud – kõik, mis nad ette võtsid, õnnestus ja vahe ainult kärises. Valgevenelaste kaitse oli võimas, Cocks tegi palju tehnilist praaki ja kui viskele saadigi, siis seisis müürina puurisuul Ivan Matskevitš.

Poolaja võitis SKA juba uskumatu tulemusega 23:8 ja kuigi Mironovitš kasutas teisel pooltunnil peamiselt teist koosseisu, vahe suurt ei muutunud. Soomlased kaasasõitnud 50 poolehoidja ees püssi päris põõsasse ei visanud, aga loomulikult oli suurem pinge kadunud.

Valgevene klubi krooniti Balti liiga tšempioniks kolmandat aastat järjest. Finaali parimad olid SKA poolel Aleksandr Botško 7 ja Nikita Vailupov 6 ning Cocksi ridades Niko Leikama 5 väravaga. Soome klubi eestlastest jäi Kristo Voika arvele 3 tabamust, ent 50. minutil eemaldati ta kolmanda kollase kaardi tõttu platsilt.