Tartu peatreener Andrei Ojamets.Foto: MATI HIIS
Võrkpall
12. aprill 2015, 17:31

Finaalseeria viigis! Tartu võit polnud nõnda stiilne, ent sama mõjus (1)

Oma kodusaali põrand põrkab ikka paremini – nõnda peavad end tundma Tartu võrkpallurid, kes pärast Eesti meistrivõistluste finaalseeria avamängus saadud hävitavat 0:3 kaotust Pärnule vastasid suvepealinlastele koduses ülikooli spordihoones samaga.

Koduse võrkpalli neli tipmist meeskonda (Tartu, Pärnu, Tallinna Selver ja TTÜ) on nõnda võrdsel tasemel, et nende omavahelistes mängudes mängib võitja selgitamisel oskustest suuremat rolli mängija kõrvade vahel olev. Finaalseeria avamängus vilises Tartul seal tuul: geimides saadi vaid 12, 15 ja 15 silma ning platsil ei õnnestunud mitte miski.
Finaalseeria graafik aga ei halasta – neljapäeval saadud kaotus oli juba pühapäevaks vaja meelest pühkida. Õnneks oli tartlastel selleks abi kodusaalist ja publikust, kes tagus trumme nõnda valjult, et isegi enda mõtteid oli raske kuulda.

Ometi tundus mängu algus minevat sama rada: seisul 1:2 võttis Pärnu ette 4:0 spurdi ja Tartu taheti kangesti jälle selja taha jätta. Kolm rünnakut järjest ei suutnud Hindrek Pulk aga maha lüüa Martti Keele tõstet, tartlased jõudsid 5:5 viigini ning järgmine veerandtund liiguti punkt-punktis. Vahe tegi lõpuks sisse noor sidemängija Robert Viiber, kelle ühemeheblokk Kardo Kõresaarele viis tartlased 18:16 ette. Edu kasvatati veel 23:18 peale ning lõpuks olid Henri Treiali käed need, mis Tamar Nassari löögi 25:20 geimivõiduks Pärnu väljakupoolele juhtisid.

Ka teine geim algas külaliste varajase eduseisuga: pärnakate nägemuses Keele äss, Tartu vaatevinklist kohtuniku ränk prohmakas andis suvepealinlastele 9:7 edu, mida paisutati 19:15 seisuni. Siis tuli Tartu poolel Kristo Kollo asemel mängu Deniss Sintov ja Pärnu mäng lagunes täielikult – Kevin Soo tugev palling tuli üle võrgu tagasi ning Taavi Nõmmistu lajatas selle 21:21 viigiseisuks põrandale. Eksis Pulk, eksis Kõresaar – 23:21. Viimase naela geimi kirstu virutas 25:23 võiduks Sintov.

Tartlased ei hiilanud nõnda nagu Pärnu esimeses finaalmängus. Neil läks ka täna palju untsu. Aga ometi hoiti hambad ristis mängu kontrolli all ja kodupõrand aitas hüppel leida vajalikud lisasentimeetrid. Seda viimast ka Taavi Nõmmistu puhul, kes surus kolmandas geimis blokis maha Kõresaare löögi. Järgmisel rünnakul eksis ka Pulk ning Avo Keel pidi Pärnu pingil 11:8 kaotusseisus aja maha võtma.

Asjatult! Kevin soo näpp oli vaevalt üle võrguääre, aga sellest piisas, et Andrus Raadiku tagantliinist tulnud löök peatada ning neljasilmalist eduseisu Tartu enam käest ei andnud – 25:14 võiduga viigistati finaalseeria 1:1 peale. Järgmine mäng on kavas juba homme õhtul Pärnus.