Nõmme Kalju kohtub meistriliiga 6. voorus kodus Pärnu Linnameeskonnaga.Foto: TEET MALSROOS
Spordiblogi
13. aprill 2015, 13:02

Ott Järvela | Ennustus jalgpalliliiga 6. vooruks, Kalju täisedu püsimises kahtlust pole

Jalgpalli Eesti kõrgliiga selle hooaja esimese nädalasisese vooru keskseim kohtumine toimub täna õhtul Sillamäel, aga põnevaid duelle jagub ka teisipäeva. Näiteks kas Tallinna Flora võib olla kindel, et nad Tartus Tammekast jagu saavad?

Sillamäe Kalev - Tallinna Levadia 0:1

Pärast Tallinna Flora ja Nõmme Kalju käest saadud järjestikusi kaotusi lohutas Sillamäe Kalev end Pärnu 6:1 nüpeldamisega, ent nüüd on vastas taas märgatavalt kõvem pähkel. Esimest korda sel hooajal mängitakse Sillamäe Kalevi muruväljakul, mille väidetav vanus ületab poole sajandi piiri uhke varuga (täpselt ei oska keegi öelda, millal Sillamäel viimati muru vahetati).

Suveks saab Sillamäe muruväljak enamvähem korralikuks, aga kevade esimesed mängude ajal mügaratest ja konaratest pääsu pole. See ennustab tihedat, väravatevaest ja jõulist mängu. 0:0 viiki ei usu, sest tõenäolisem on, et emb-kumb ikkagi värava lööb. Kõhutunde, mis möödunud nädalavahetuse kohtumisi ennustades päris võimsalt puusse pani, põhjal annan eelise Levadiale.

Nõmme Kalju – Pärnu Linnameeskond 4:0

Ei näe põhjust, miks ainus täiseduga jätkav meeskond Kalju seda mängu mugavalt ei võida. Pärnule on kahe eelmise mänguga löödud 11 väravat. Pole põhjust arvata, et seekord skoor suureks ei paisu.

Narva Trans – Paide Linnameeskond 2:1

Ennustamiseks üpris keeruline mäng, sest kummastki meeskonnast pole seni selget sotti õnnestunud saada. Trans alustas hooaega sümpaatselt ning viigid Levadia ja Infonetiga olid ausalt välja teenitud. Järgnes kaotus Florale üleaja väravast, ent etteastele etteheiteid jällegi teha ei saanud. Laupäevane 1:3 kaotus Tartu Tammekale oli aga hoopis teisest ooperist ning paljastas Transi nõrgema külje.

Tabeli punane latern Paide on ainsa punkti teeninud Pärnu käest, ent tõele au andes on kaotused saadud Sillamäe, Kalju, Levadia ja Infoneti ehk klubidelt, kellest mullu kõrgliigas tahapoole jäädi. Transi edestati, kuigi ühtegi võitu Paide 2014 nende üle kirja ei saanud (3 viiki ja 1 kaotus).

Tänavu ei usu, et Trans tabelis Paidest tahapoole jääks. Pigem ikka vastupidi. Trans on objektiivselt võttes Paidest tugevam meeskond ja seetõttu neile ka võitu ennustan.

Tartu Tammeka – Tallinna Flora 1:3

Intrigeeriv olukord. Tammeka alistas laupäeval Martin Hurda kahe värava abil 3:1 Transi, kui tema venna Norberti juhendatud Flora kaotas 0:2 Kaljule. Tammekas valitseb võidu järel ilmselt kerge eufooria – ja miks ei peaks!? – kunas Floras on murtud pead, kuhu neli võitu toonud intensiivsus kadus?

Tegu on mänguga, mille tulemuse ennustamisel tuleb minu hinnangul vältida ülemõtlemist. Jah, kohtumine ei tule võõrsil mängiva Flora jaoks lihtne, aga nad on piisavalt tugevad, et favoriidi staatust tulemusega kinnitada.

Tallinna Infonet – Viljandi Tulevik 2:0

Infonet mängis laupäeval Paide vastu hooaja esimese võidu maha, aga korjas selle siis uuesti üles. Reedel Levadiale kahest viimasel veerandtunnil löödud väravast 0:2 kaotanud Tulevik on saanud päeva võrra kauem puhata, aga ainuüksi sellest neil Infoneti vastu abi pole. Kolmes esimeses voorus nulli peale jäänud Aleksandr Puštovi meeskond on värava üles leidnud ja see otsustab.

Järvela senine saldo 2015. aasta hooaja 25st mängust: 15 õiget tulemust, 4 õiget skoori.