Tõnu EndreksonFoto: ARNO SAAR
Sõudmine
13. aprill 2015, 13:51

Tõnu Endreksoniga tugevdatud neljapaat võitis Horvaatia meistrikulla

Zagrebis toimunud Horvaatia lahtistel sõudmismeistrivõistlustel naasis Eesti paarisaerulisse neljapaati Tõnu Endrekson. Mehe taasdebüüt kujunes edukaks - meie paatkond jäi finaalis löömatuks ja teenis nii Horvaatia meistrikulla.

Lisaks neljapaatidele testisid meie mehed pühapäeval vormi ka kahepaatides. Kõige paremini said paadi liikuma Sten-Erik Anderson ja Tõnu Endrekson, kes lõpetasid eelsõidu 2. kohaga ning kohtusid seejärel finaalis tugevate horvaatide ja serblastega, vahendab soudeliit.ee

Eeldatult võitsid meistritiitli koduvetel sõudvad valitsevad paadiklassi maailmameistrid, vennad Martin ja Valent Sikovic, saades ajaks 6.11,43. Neile järgnesid tuntud serblased Marko Marjanovic ja Aleksandar Filipovic tulemusega 6.19,50. Pronksi võitlesid endale ungarlased Bendequz Molnar-Gergely Marton Papp (6.29,23). Endrekson ja Anderson lõpetasid 4. kohal, saades ajaks 6.34,93. Südilt esinesid ka Andrei Jämsä-Kaur Kuslap, kes said resultaadiga 6.39,70 tasuks 5. koha.

Geir Suursild ja Joosep Laos ponnistasid B finaalis, mille lõpetasid horvaatide Derici-Sljucici järel teisena, mis kokkuvõttes tähendas noorele koosseisule 8. kohta.

Kaspar Taimsoo ja Allar Raja osalesid küll eelsõidus, kuid kehv enesetunne ning samal päeval toimuv paarisaeru neljapaatide võistlus jättis nad B finaalist nende omal soovil kõrvale.

Treener Matti Killing jäi kahepaatidel näidatud tulemustega rahule ning pidas hooaja algust igati kordaläinuks.

"Kõik paarid liikusid neile pandud ootuste kohaselt ning hetkel julgen väita, et igas kombinatsioonis on eduks vajalikud elemendid olemas. Jälgisin huviga Andreid ja Kauri ning nägin, et algus oli veidi krobeline, kuid distantsi lõpuosa sõitsid nad igati tempokalt ja tugevalt. Ka Suursillas ja Laoses on ainest pingilt tulla ja vajadusel põhikoosseisu mehi asendada,” kalkuleeris peatreener võimalusi erinevaid paatkondi moodustada.

Päeva teises pooles istusid Taimsoo, Endrekson, Anderson ja Raja neljapaati ning tulid horvaatide neliku ees ajaga 6.02,00 Horvaatia meistriks. 6.08,84ga finišeerunud Horvaatia kvartetis ei sõudnud küll vennad Sinkovicid, ent sinna kuulusid maailmameister David Šain ning tuntud tegija Mario Vekic. Treener Killingu sõnul Horvaatia alaliidul nüüd mõtteainet jagub, sest esimeses sõidus saadud suur kaotus eestlastele just head algust ei tähendanud.

Meie sõudekoondis viibib Horvaatia laagris eeloleva laupäevani. Kui seni keskenduti režiimsetele treeningutele ning peamiselt sõuti pikki distantse, siis järelejäänud nädalal harjutatakse Jaruni kanali võistlusradadel.