Eesti jäähokikoondisFoto: MATI HIIS
Jäähoki
13. aprill 2015, 20:15

Hokikoondis kaotas Lõuna-Koreale

Eesti jäähokikoondis kaotas Hollandis, Einhovenis toimuval MM-turniiril esimeses mängus Lõuna-Koreale 3:7 (1:2, 1:3, 1:2). Eesti kasuks viskas kaks väravat Andrei Makrov, ühe lisas Vassili Titarenko.

Kui mõlemad senised Eestiga peetud mängud oli Lõuna-Korea kaotanud kogu väravate vahega 0:21, siis vahepealsete aastate jooksul on jõuvahekorrad muutunud. Seoses 2018 Pyeongchangis toimuva taliolümpiaga on Lõuna-Koreas jäähokit juba mitu aastat sihipäraselt arendatud. Näiteks on Lõuna-Korea kodanikeks tehtud kolm Põhja-Ameerikas sündinud ja üles kasvanud ründajat (Michael Owen Swift, Michael Williams Testwuide ja Brock Radunske).

Parim tulemus on 2013. aasta MMil saavutatud 21. koht, ent mullu jäädi 1. divisjoni A-grupis viimaseks ja langeti astme võrra allapoole, kuhu samal ajal tõusis tänu 2. divisjoni A-grupi võidule Eesti. MMi 1. divisjoni B-grupis selguvad kohad 23.-28. Eelmisel kahel puhul, kui Eesti sel tasemel mängis (2013 ja 2011), jäädi viimaseks ja langeti 2. divisjoni A-gruppi tagasi.

Teisipäeval on Eesti vastaseks Suurbritannia. Seejärel Leedu, Horvaatia ja Holland.