Pärnu läks finaalseeriat juhtima 2:1Foto: Mati Hiis
Võrkpall
13. aprill 2015, 22:26

GALERII: Kolmas vollefinaal pakkus uskumatu elamuse!

Eesti võrkpallimeistrivõistluste finaalseeria kaks avamängu olid lõppenud kodumeeskondade 3:0 võitudega. Põnevusest oli puudu! Ja siis pidasid Tartu uue nädala alustuseks tõelise trilleri, mis lõppes kodumeeskonna 3:1 võiduga!

Esimesest kahest finaalmatšist oli puudunud pinge: külalisvõistkonnad olid kuues kaotatud geimis pähe saanud keskmiselt vaid 16,5 silma ehk võõrustajaklubide võidunumbrid olid alati kindlad. Ent nii Pärnu kui Tartu jooksid suurte võitudega sarved maha ning kolmandas finaalis koges juba esimestest punktidest tõelist põnevuslahingut.
Pinge jõudis haripunkti teises geimis (esimese oli võitnud Tartu 25:20), mis kulges ehtsa „Pisuhännana" – kord Pärnu paari punktiga peal, siis Tartu.

Arvestamata viigiseise, vahetus liidriroll 10(!) korral ja mõlemal meeskonnal oli kasutada ka ohtralt geimpalle: Tartul neli, Pärnul kuus, neist viimase realiseeris vastaste kasuks auti loodud palliga Tartu mees Taavi Nõmmistu. 38 minutit kestnud maratongeimi võit kuulus 34:32 Pärnule!

Publiku jaoks suurepärane meelelahutus ei mõjunud aga sugugi nõnda hästi Pärnule. Raskelt võetud võiduga tuli kodumeeskonnale peale pingelangus ning kolmandas geimis enam keskenduda ei suudetud. Tartu läks kähku 20:12 juhtima. Mäng tehtud?

Ei! Hullumeelse servimängu tulemusel hakkas Pärnu tartlaste edu maha viilima: Timo Tammemaa palling tegi seisuks 14:20, Hindrek Pulga omad 17:21 Kardo Kõresaare servid 20:22. Emajõe äärne klubi sai 24:21 edueisus kasutada kolme geimpalli, ent Martti Keelele neil vastust polnud – geimi saatuse otsustas sidemängija äss 26:24 ja Pärnu spordihoonel pidi publiku ovatsioonidest katus pealt tõusma.

"Liiga vara hakkasime mõtlema, et asi on tehtud ja ei rünnanud enam kindlalt, andsime vastuvõtus tagasi ja ka sidemängija eksis," võttis valusa geimikaotuse kokku Tartu peatreener Andrei Ojamets. "Tänane oli mängukvaliteedilt kindlasti selle finaalseeria seni parim mäng."

Siinkohal tuleb teha sügav kummardus Tartu meeskonna ees – kaks ülivalusat kaotust võinuks nõrgema rivistuse emotsionaalselt murda, ent Ojametsa hoolealused ei vandunud alla: neljanda geimi alguses anti Pärnule küll paarisilmaline eduseis, ent järgnev veerandtund hoiti neist kümne küünega kinni. Kuid kihutavat kiirrongi ainult tahtejõuga ei peata: teisele tehnilisele vaheajale 16:13 eduseisus läinud Pärnu tegi sinna otsa veel 3:0 spurdi ning võttis lõpuks geimi ja mänguvõidu skooriga 25:16.

"Nagu Tartuski oli meie mäng väga rabe ja närviline. Ainult neljas geim tuli loomulikul teel," võttis mängu kokku lõpuks 15 punkti toonud Kõresaar. Kumb napp geimivõit magusam oli? "Kolmas oli täiesti uskumatu geim, ise ka ei mõistnud, mis toimub, aga kodusaalis tuli lihtsalt hea vaim peale," ütles oma servidega suure osa vahest tagasi võidelnud Kõresaar.

Nelja võiduni mängitava finaalseeria neljas mäng peetakse reede õhtul Tartus.