Rauno Pehka.Foto: MATI HIIS
Korvpall
14. aprill 2015, 15:30

Rauno Pehka ennustab Euroliigat | CSKA suursoosik, Ülker - Maccabi ettearvamatu paar

Täna algab Euroliiga korvpalliturniiri play-off. Kauaaegne Eesti koondislane ja tänane treener Rauno Pehka näeb kahes paaris selget soosikut, kahes aga ootab väga tasavägist võitlust. Praegu pakume sissejuhatuse tänastele mängudele.

Moskva CSKA – Ateena Panathinaikos
„Tänavuse hooaja põhjal on CSKA favoriit. Panathinaikos on küll teinud häid etteasteid, näiteks võitnud kodus suurelt Reali, kuid pole saavutanud stabiilsust. Nende vahegrupist edasipääs oli lõpuni küsimärgi all.
CSKA juhendaja Dimitris Itoudis alustab peatreenerina küll oma esimest Euroliiga play-off'i, kuid ta on Željko Obradovici abitreenerina töötamise ajast kõike seal toimuvat aastaid kogenud. Ateena klubi juhendaja Duško Ivanovic on küll kogenum, kuid CSKA mängijate valik on võimsam."

Istanbuli Fenerbahce Ülker – Tel Avivi Maccabi
Pehka: „Ülker on teinud suurepärase hooaja, Obradovic on tugev treener ning meeskonnal on kõva ja huvitav koosseis. Maccabil on eelmisest aastast tiitli võitmise kogemus, samas lahkus pärast eelmist hooaega kaks tähtsaimat tiitli toonud meest.
Maccabi sai play-off'i eel väga kõva proovikivi vahegrupi viimases voorus, kui Berliinis alistati kõva võitluse järel kohalik Alba. See annab neile hea stardiplatvormi, nad mängivad kodus ja võõrsil võrdselt tugevalt.
Ülkeri puhul tuleb mängu play-off'i teema – kas mängijatel on selle jaoks piisavalt kogemusi? See on mõnikord võistluse selles järgus väga oluline. Igal juhul on nii siin kui ka paaris Barcelona – Olympiacos väga raske kedagi eelistada."

Üles kirjutas Ville Arike