Eesti väravas 30 tõrjet teinud Roman Šumihhin tõrjub üks-üks olukorras Jonathan Phillipsi pealeviske.Foto: IIHF
Jäähoki
14. aprill 2015, 17:36

Karistusviskega eksinud Eesti kaotas Suurbritanniale (1)

Hollandis, Eindhovenis jätkuval jäähoki MMi 1. divisjoni B-grupi turniiril kaotas eile avavoorus Lõuna-Koreale 3:7 alla jäänud Eesti meeskond täna 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) Suurbritanniale.

Eestil avanes 14. minutil suurepärane võimalus juhtima asuda, kui brittide ründaja Colin Shields koukis sirule väravavahiga silmitsi olnud Robert Rooba, kellele anti õigus karistusviskeks (bullitiks), mida 21aastane hokimees paraku realiseerida ei suutnud.

16. minutil viis David Phillips britid 1:0 juhtima. Eesti viigistas 34. minutil, kui Rooba realiseeris väravaks Andrei Makrovi söödu, aga punktiarve jäi paraku avamata, sest 55. minutil viskas Robert Farmer brittide võiduvärava.

Eesti meeskond proovis lõpusekunditel viigiväravat püüda väravavahita tegutsedes, aga edutult. Kui eilses matšis Lõuna-Koreaga olid Eesti statistiliste näitajate põhjal otsustades selgelt passiivsem pool, siis tänases matšis oldi võrdsed: pealevisked võitsid britid 32:30, karistusminutite arvestuse 6:2.

Homme on Eindhovenis puhkepäev, kolmas voor mängitakse neljapäeval, kui Eesti vastaseks on Leedu. Laupäeval kohtutakse Horvaatia ja pühapäeval Hollandiga. MMi 1. divisjoni B-grupis selguvad kohad 23.-28. Eelmisel kahel puhul, kui Eesti sel tasemel mängis (2013 ja 2011), jäädi viimaseks ja langeti 2. divisjoni A-gruppi tagasi.