Läinuks asjad teisiti, keeranuks Jules Bianchi praegu Sauberi rooli?Foto: Sauber
Vormel 1
14. aprill 2015, 17:28

Jules Bianchi sõlmis loetud tunnid enne ränka avariid lepingu Sauberiga?

Kunagise vormel 1 meeskonna HRT juht Colin Kolles väitis, et Jules Bianchi sõlmis tänavuseks hooajaks lepingu Sauberiga - ning seda vaid mõned tunnid enne oma ränka avariid.

Mäletatavasti sõitis Marussia meeskonda kuulunud Bianchi Jaapani GP-l rajalt välja ning otse tagurdva rajatraktori alt läbi. Prantslane sai ränki peavigastusi ning ta pole suutnud siiani koomast välja tulla.

Nüüd on aga Collin Kolles toonud avalikkuse ette fakti, et enne võistlussõitu oli Bianchi löönud käed Sauberiga, olles nii üks kuuest(!) võidusõitjast, kes justkui meeskonnaga liituma pidanuks. Lisaks Bianchile oli rahahädas Sauber Kollesi väitel kontrahtid allkirjastanud ka Giedo van der Garde, Felipe Nasri, Marcus Ericssoni, Adrian Sutili ja Esteban Gutierreziga.

Neist van der Garde kaebas enne hooaja avaetappi Sauberi kohtusse, kuna tema väitel ei austanud meeskond tema sõitjalepingut ning taganes lubadusest talle testisõitja koht anda. Lõpuks said Sauberi võistluspilootideks meeskonda korraliku "kaasavara" toonud Marcus Ericsson ja Felipe Nasr.