Korvpall
14. aprill 2015, 19:23

VTB Ühisliiga aupresident: osalejate koosseis jääb samaks (1)

Korvpalli Ühisliiga aupresident Sergei Ivanov andis täna Moskvas pressikonverentsi, kus avaldas Venemaa klubide eelarved, aga rääkis ka paljust muust. Eestlasi huvitab eelkõige Kalev/Cramo teema ja Ivanov kinnitas: Ühisliiga poolest jäägu osalejate koosseis samaks.

"VTB Ühisliigas osalejate arv ei suurene. Suurenemine on võimalik ainult eelmise formaadi ja alagruppidesse jagamise korral. Otsustasime, et praegune põhiturniiri variant on optimaalne. Uute klubide lisandumine VTB Ühisliigasse on võimalik ainult mõne praeguse osaleja loobumise korral. Ehkki liigas mängida soovijaid on palju," vahendas ajaleht Sport-Ekspress Ivanovi sõnu.

Aupreesident nimetas meeskondadest rääkides konkreetselt ka Kalevit ja märkis ära Eesti meisterklubi väikseima eelarve: "Sel hooajal pole ilmseid autsaidereid, ka tabeli alumise otsa meeskonnad on saanud 7-8 võitu. Praktiliselt kõik favoriidid on vääratanud. Liigas on tõsine konkurents. Paljud meeskonnad on arenenud, parandanud mängukvaliteeti. Avtodor näitab oma esimesel hooajal vaatemängulist ja resultatiivset korvpalli, pääses kohe play-off’i. Veel üks tõenäoline medalimängudel osaleja Kalev, meie kauane liige, on Ühisliiga väikseima eelarvega, kuid jõudis samuti suurepärase tulemuseni. Tahan korrata: korvpalli ei mängi raha, vaid elavad inimesed."

Millised on Venemaa klubide eelarved ja kogu ülevaadet pressikonverentsist saab vaadata SIIT.