Põlva Serviti edukaim 26:25 võidumängus Viljandi vastu oli tagamängija Ardo Puna, kelle arvele jäi 7 väravat. Aldo LuudFoto: ALDO LUUD
Käsipall
14. aprill 2015, 21:05

Mulgi Õud ähvardas Serviti murda

Käsipalli Eesti meistrivõistluste poolfinaalid algasid põnevalt – põhiturniiri kolmas Viljandi (hüüdnimi Mulgi Õud) jäi võõrsil Põlva Servitile alla vaid ühe väravaga 25:26 ning Viimsigi osutas põhiturniiri võitnud Kehrale soliidset vastupanu, kuigi kaotas lõpuks 24:29. Pigem tundub, et mõlemad seeriad kahe hiiu 3:0 võiduga ei lõpe.

Serviti alustas koduseinte ees kohutavalt – 20 minutiks oldi 3:9 kaotussseisus. Järgmised kümme minutit näidati aga pöördvõrdeliselt võrratut käsipalli – vaheajaks juhtis Serviti 12:11 ehk poolaja viimased 10 minutit võideti 9:2! Serviti mured polnud lõppenud – 47. minutil oldi 19:21 kaotusseisus. Järgmise 10 minutiga tehti aga 6:1 spurt ning saavutati turvaline 25:22 edu.

Sellegipoolest andis Viljandi järjekordse signaali, et Serviti ei saa finaalikohas kindel olla. "Mulgi Õud jätkub. Vastased tulid head tuhhiga peale, murdsid  5-1 kaitse maha ning olid ka meie rünnaku vastu hästi valmistunud. Meie mäng oli nadi, sest tehnilist praaki oli palju. Oluliselt rohkem – 15 pallikaotust – kui nädalavahetusel Balti liiga finaalturniiril. Kui teisel poolajal oli võimalik natuke edu kindlustada, siis tegime taas tehnilist praaki. Enda omadest kiidan Raiko Rudissaart, kes meid raskest seisust välja vedas. Vastastest kogenud Kristo Järvet. Väga huvitav algus,“ rääkis Serviti peatreener Kalmer Musting.

"Hetkel puhas pettumus, aga kodus mõtlen äkki juba teistmoodi. Kindlasti on kõik võimalik, terve hooaeg on näidanud. Lõpus jäi enesekindlusest puudu, et õiged otsuseid vastu võtta. Kaks suurt mõõna said saatuslikuks – esimese poolaja omast  kosusime, teisest mitte,“ tõdes Viljandi juhendaja Marko Koks.

Kehra – Viimsi mängus jagus sportlikku pinget avapoolajaks, mille võõrustajad võitsid 13:12. Vaheaja järel tehtud spurdiga rebiti 21:15 juhtima ja kindlustati võit. Teised kohtumised peetakse mõlemas paaris reede õhtul, aga siis juba Viljandi ja Viimsi koduväljakutel.