KALLI: Täna Zlatan Ibrahimovici ja Lionel Messi embust platsil ei näe – rootslane on mängukeelu all. Foto: AFP / Scanpix
Uudised
15. aprill 2015, 07:00

Barcelona – PSG 3:4 – võitlus teoreetilistele tiitlitele (1)

Euroopa suurliigade hilissuvest kevadeni ketrav jalgpallihooaeg hakkab vaikselt lõpule jõudma ning tippmeeskonnad teevad oma auhinnariiuleil uutele karikatele ruumi. Täna Meistrite liiga veerandfinaalis kohtuvate Barcelona ja PSG aasta võib lõppeda tõelise kullasajuga.

Nii Kataloonia kui Pariisi hiiud on tänavu küllaga kõrges mängus sees: Barcelona on Hispaania meistrivõistlustel Madridi Reali ees kahepunktilises eduseisus ning Copa del Rey finaalis kohtutakse kahe nädala pärast Bilbao Athleticuga; PSG juhib liigat Lyoni ees on küll vaid ühe silmaga, ent see-eest pääseti finaali mõlemas Prantsusmaa karikasarjas – liigakarikas jäeti möödunud laupäeval 4:0 võiduga Bastia üle ka Pariisi. Kõige magusamast trofeest peab üks suurklubi aga õige pea suu puhtaks pühkima, sest Meistrite liiga veerandfinaalides minnakse vastamisi.

Saamaks aimu, millised matšid ees ootavad, piisab vaadata vaid loetud kuud tagasi – olid PSG ja Barcelona vastakuti ka turniiri alagrupifaasis ning teineteiselt pärinevad ka ainsad tänavused Meistrite liigas saadud kaotused: Pariisis olid prantslased paremad 3:2, Hispaanias võtsid katalaanid 3:1 revanži.

Täna kohtutakse taas Seine’i ääres ja PSG ründeseis on täpselt sama hea või halb kui septembris – Zlatan Ibrahimovici nad ­kasutada ei saa. Rootslasest superstaari sai kaheksandikfinaalides Chelsea vastu kaheldava väärtusega punase kaardi ning kannab esimeses mängus karistust. ­Lisaks ei saa Lauren Blanc loota ka Marco Verrattile ning sügisel Barcelonale värava löönud kaitsja David Luiz ja poolkaitsja Thiago Motta on hädas vigastustega.

Barcelonal on ainus puuduja paremkaitsja Dani Alves ja Blanc mõistab eesootava ülesande suurust: "See saab olema väga raske, aga me võime sooritada midagi suurepärast. Me oleme juba näidanud, et saame Barcaga hakkama ja suudame isegi võita. Puudujate tõttu peame töötama 150protsendiliselt, aga anname endast parima!"

Kui PSG peab kullipilgul valvama Lionel Messi vasakut jalga, on Blanci sõnul ka Barcelonal põhjust neid karta: "Edinson Cavani nihkub Ibrahimovici puudumisel rohkem keskele ja usun, et ta ohustab väravat. Kiirrünnakud võivad neid haavata!"

Veerandfinaalides olid suurklubid vastamisi ka 2013. aastal. Toona pääses pärast kahte viiki võõrsil löödud väravatega edasi Barcelona. Teises tänases kohtumises võõrustab Portugali au ja uhkus FC Porto Müncheni Bayernit.