Jürgen KloppFoto: INA FASSBENDER
Jalgpall
15. aprill 2015, 14:48

Dortmundi Borussiaga suuri asju teinud Jürgen Klopp paneb ameti maha

Dortmundi Borussia peatreener Jürgen Klopp kinnitas täna hommikul levima hakanud kuulujutte, mille kohaselt paneb ta käesoleva hooaja järel ameti maha.

Kloppi leping Borussiaga pidanuks kestma veel kolm aastat, ent nähtavasti oli meeskonna tänavuse hooaja kehv mänguvorm põhjuseks, mis sundis meest seda sammu astuma.

Jürgen Klopp juhendas Borussiat kokku seitse hooaega, mille jooksul viis meeskonna kahel korral Bundesliga meistriks ning korra Saksamaa karikavõitjaks, samuti juhendas ta hoolealused 2013.a Meistrite liiga finaali.

Tänavune hooaeg on Borussia jaoks aga kulgenud üle kivide ja kändude ning sügisringis vajuti lausa väljalangemistsooni. Nüüd on sealt küll välja rabeldud (hetkel hoitakse Bundesligas 10. kohta) ning karikasarjas on edenetud poolfinaali, kuid sellest hoolimata palus Klopp end ametist vabastada.

Mõistagi on hakatud koheselt spekuleerima ka Kloppi võimaliku uue tööandja üle. Kihlveokontorite hinnagul on kõige tõenäolisem stsenaarium, mille kohaselt vahetab Klopp välja senise Manchester City lootsi Manuel Pellegrini, kuid spekuleeritakse ka Madridi Reali, Londoni Arsenali ja Liverpooli huviga.

Borussia uueks peatreeneriks peaks aga saama senine Mainzi juhendaja Thomas Tuchel.