Kui meeskonnad jaanuaris Tallinnas kohtusid, võttis Unics 84:69 võiduFoto: ARNO SAAR
Korvpall
15. aprill 2015, 21:21

Kalev/Cramo kaotas Unicsile, konkurendid ei komistanud (2)

Korvpalli Ühisliigas pidas BC Kalev/Cramo põhiturniiri viimase mängu, kaotades Kaasani Unicsile 68:90. 30 mängust võideti 13, endiselt asutakse 8. kohal, kuid konkurendid võivad mööduda ja nüüd tuleb loota juba nende komistamistele.

Teised mängud:

Kalevist võivad mööduda Riia VEF ja Astana, kui võidavad kõik kolm viimast mängu. Mõlemad olid ka täna võistlustules.

VEF mängis Riias Saraatovi Avtodoriga. Esimese veerandaja järel juhtisid külalised 28:21, kuid poolajaks jõudsid 52:44 ette võõrustajad ja võitsid lõpuks 100:82. Eelmises kohtumises Kaleviga oma eesmärgi, 7. koha kindlustanud Avtodor mängis liidri Courtney Fortsonita. VEF kohtub veel võõrsil Astana ja kodus Peterburi Zenidiga.

Astana mängis Samaaras sealse Krasnõje Krõljaga, kes asub Ühisliigas viimasel kohal. Esimese poolaja võitis Astana 35:25 ja mängu 72:50. Kasahstani meister peab kaks viimast kohtumist kodus VEFi ja võõrsil Peterburi Zenidiga.

Et Astana - VEF peavad järgmise mängu omavahel, tähendab see, et kaotaja matab play-off'i lootuse, võitja aga peab Kalevi edestamiseks ületama veel viimase tõkke Zenidi näol. Seega on Eesti meistri saatus piiterlaste kätes.

Mängu Unics - Kalev ülevaade.

Neljas veerandaeg:

Miski ei muutu, võõrustajad hoiavad selget vahet. Suuremad korvikütid on Kalevil Keith Benson 18 ja Rain Veideman 17, Unicsil Valeri Lihhodei 26 ja Curtis Jerrells 13 punktiga. Seejuures ei teinud kaasanlaste poolel kaasa Keith Langdord, Sergei Bõkov ega Kostas Kaimakoglou.

Kolmas veerandaeg:

Unicsi rünnakupidu jätkub ka pärast suurt vaheaega. Varrak proovib ka maa-ala kaitset, kuid Tatarimaa meeskond viskab 3,5 minutiga 12 punkti lisaks - 62:45. Arbet on täna aga kõik oma 7 kolmest mööda loopinud... Viimasele väikesele vaheajale minnakse seisul 75:52.

Teine veerandaeg:

Unics alustab aktiivsemalt ja Kalevi kaitse muutubki kohe auklikuks kui Šveitsi juust. Võõrustajad viskavad nelja minutiga 15 punkti ning tõttavad ette 34:25. Armands Škele teeb mitu pallikaotust, Gregor Arbet ega Erik Keedus ei saa kuidagi kolmeseid korvi. Poolaja võidab Unics 50:37 (periood 31:18). Benson on toonud 11, Veideman 9, Machado 6, vastastest Jerrells 10, White ja Fischer 8, Lihhodei ja Panin 7 punkti. Freimanis mängis esimesed viis minutit ega saanud kätt valgeks.

Esimene veerandaeg:

Kümme stardiminutit jätavad küll mulje, et miks mitte ei võiks seda kohtumist võita. Unics tegutseb suhteliselt loiult, Kalev saab pärast 0:5 taha jäämist ette 16:10, veerandaeg lõpeb siiski seisul 19:19. Bensoni arvel on 7 punkti.

Kalevi algkoosseis on tavapärane: Scott Machado, Rain Veideman, Gregor Arbet, Erik Keedus, Keith Benson. Unicsil tuleb kohe platsile sel hooajal ka Kalevis säravaid esitusi teinud lätlane Rolands Freimanis. Lisaks Curtis Jerrells, James White, Valeri Lihhodei ja D'or Fischer.

Enne mängu:

Liigatabelis hoiab Kalev hetkel 13 võidu ja 16 kaotusega kaheksandat kohta, mis tagaks ühtlasi ka pääsu playoffi. Kui Kalev peaks täna Kaasanit võitma, siis on edasipääs kindel. Kui täna kaotatakse, siis peab hoolega jälgima, mida teevad lähijälitajad Riia VEF ja Astana viimases kolmes mängus, kirjutab basket.ee.

Hetkel on VEFil kirjas 11 võitu-16 kaotust ja Astanal 10 võitu-17 kaotust. Korra kohtvad Kalevi rivaalid ka omavahel. Täna mängib VEF kodus Saraatovi Avtodoriga (kell 19.30) ning Astana võõrsil Samaara Krasnõje Krõljaga (kell 19).

Cramo kahjuks on seis selline, et kuuenda koha kindlustamiseks on ka Uniksil võitu tarvis. Sest neist võiduga maha jääval Avtodoril on omavahelised mängud plussis. Ning kuues koht, et vältida play-offis Himkit, on kindlasti väga ihaldusväärne.