VERD VOOLAS: Mario Mandžukic (paremal) sai mängus tunda nii rusikahoope kui hammustusi, sest Dani Carvajali eest tal pääsu polnud. Foto: Reuters
Jalgpall
16. aprill 2015, 07:00

NAKS-NAKS: Luis Suarez sai mantlipärija? Carvajal: Ma ei hammustanud!

Jalgpalli Meistrite liigas sai Madridi derbis näha kõike muud kui väravaid. Kui esimesel poolajal üritati tõesti keskenduda vutitagumisele, siis teisel poolajal nähti profipoksi tiitlimatšide väärilist vaatust, kus peaosas Atletico ründaja Mario Mandžukic.

Kui Mandžukic suutis alguses korralikult maadelda Reali kaitsja Sergio Ramosega nii küünarnukkidega oma näo verele kui Raphael Varanega ribid valusaks, siis ühes episoodis suutis horvaat välja vihastada Reali kaitsja Dani Carvajali, kes suisa mehe käsivarre suunas hambaid välgutas ning seepeale rusikahoopidega kostitas.

Et kõik toimus kohtuniku selja taga, siis mäng jätkus ning mingeid sanktsioone Carvajali suhtes ei rakendatud, kuigi horvaadi käe näkitsemist võis võrrelda juba jalgpalli MMil toimunud olukorraga, kus uruguailane Luis Suarez oma kihvad itaallase Giorgio Chiellini õlga lõi.

Kuigi videokordused näitavad selget vihahoost tingitud ampsu, pidasid mõlemad pallurid vajalikuks olukorda Twitteris selgitada. "Nägin pärast mängu, et mind süüdistatakse vastase hammustamises. Teeme selle asja kohe selgeks, et mina ei ole mitte kedagi hammustanud ning pole teinud ka ühtegi katset kedagi hammustada," teatas Carvajal. Eile pärastlõunal ilmus sinna ka Mandžukici selgitus. "Eile oli raske mäng, kus mõlemad meeskonnad andsid ennast kõik. Seal polnud ei sõnasõda, hammustust, midagi," kirjutas horvaat, kelle postitus tundus palliplatsil nähtud vihahoo täieliku vastandina.

Ometi võib rusikahoopide tõttu Reali mängijat ikkagi UEFA karistus oodata ning pole välistatud, et Carvajal peab korduskohtumise Santiago de Bernabeul vahele jätma. Samas pole ka Mandžukic

puhas poiss, sest temagi andis hiljem mänguolukorras Carvajalile korraliku tutaka. Kuigi üks kollane kaart oli horvaadil juba Ramosega maadlemisest all, halastas talle kohtunik ning verise näoga horvaat lippas platsil Reali hirmuks edasi.

Teist teisipäeva õhtul peetud veerandfinaali jäi tumestama tõik, kus Juventus alistas kaheldavast penaltist AS Monaco 1:0. Nimelt tõmbas Ricardo Carvalho küll

Alvaro Morata maha karistusala äärel, kuid hiljem selgus telekordusest, et kuigi mehed kukkusid koos kastis, oli nende esialgne õhkõrn kehaline kontakt karistusala piiri peal.

Tšehhi kohtuniku Pavel Kraloveci otsus on küll Monaco treenerid ja mängijad hulluks ajanud, aga seda edasi kaevatud pole. "Mona-cos saavad asjad hoopis teistsugused olema!" kinnitas peatreener Leonardo Jardim.