Rudy Fernandez (viskel).Foto: JAVIER SORIANO
Korvpall
16. aprill 2015, 00:14

EUROLIIGA: Hispaania gigandid näitasid jõudu

Korvpalli Euroliiga veerandfinaalid jätkusid täna kahe paariga, kus vastamisi olid Madridi Real ja Istanbuli Anadolu Efes ning FC Barcelona ja Piraeuse Olympiacos.

Enne mängu oli kahtluse all Reali ühe suurima staari Rudy Fernandezi osalemine, kes jättis vigastuse tõttu vahele nädalavahetuse kohtumise koduliigas. 24 minutit mänginud Fernandez tõi leivaisale täna 10 väärtuslikku punkti.

Real kaotas avapoolaja 35:43 ning tundus, et Dušan Ivkovici hoolealused võivad kerge üllatuse sepistada. Poolajapausilt tulles vastas Real aga imeliselt - kolmas veerandaeg võideti 26:10 ning kogu mäng 80:71. K.C. Rivers oli võitjate parim 21 punktiga, Anadolu Efesi resultatiivseim oli noor horvaat Dario Saric, kes kogus 13 silma.

FC Barcelona oli Olympiacosest üle 73:57 ning võidule pandi suur alus esimese kümne minutiga, mis võideti 20:8. Kindlasti aitas kataloonlasi tõik, et Kreeka tippklubi eest ei saanud täie jõuga kaasa teha nende suurim staar Vassilis Spanoulis, kes juba viimased kuu aega traumaga hädas on olnud. Spanoulis mängis täna pea 11 minutit ja viskas pelga punkti.

Barcelona resultatiivseimad olid vanameistrid Juan Carlos Navarro ja Bostjan Nachbar 10 silmaga. Olympiacose ridades ei visanud ükski mängija kahekohalise arvu punkte, 9 silmaga oli parim korvikütt Dimitrios Agravanis.

Tänased paarid jätkavad oma veerandfinaale juba homme, Final Four'i jõudmiseks on vaja teenida kolm võitu. Täna õhtul jätkavad heitlust nelja parema sekka pääsemiseks Moskva CSKA ja Ateena Panathinaikos ning Istanbuli Fenerbahce Ülker ja valitsev Euroliiga meister Tel Avivi Maccabi.