BMX rattur Tondiraba jäähallis trikki sooritamas.Foto: Marko Maestjarv
Spordivaria
17. aprill 2015, 13:17

VIDEO: vaata, kuidas kerkis Tondiraba halli Simple Sessioni äge võistluspark

Sel laupäeval ja pühapäeval toimub Tondiraba jäähallis maailmakuulus BMX ja rulavõistlus Simple Session. Tänavu juba 15. sünnipäeva tähistaval võistlusel osaleb 175 võistlejat 34 riigist. Võistluse tarvis ehitati Tondiraba halli 6 päevaga 2000 ruutmeetril laiuv skatepark. 

Hetkel on käimas võistlejate teine treeningpäev. Võistlused toimuvad homme ja ülehomme: laupäeval kvalifikatsioonid ning pühapäeval finaalid.

Teiste seas saabuvad Tallinna võistlema sellised BMXi maailmanimed nagu Simple Sessioni neljakordne võitja Drew Bezanson (CAN), Kevin Peraza (MEX), Gary Young (USA) ning esmakordselt ka üks naisrattur, Camila Harambour Tšiilist, kes on Simple Sessionil 2012. ja 2013. aastal toimunud tüdrukute trikirattavõistluse Sister Session võitja.

Rulasõidus lähevad enam kui 70 sõitja seas platsile ka eelmise aasta võitja Greg Lutzka (USA), eelmise aasta parima triki meister Max Kruglov (RUS), prantsuse imelaps Aurelien Giraud, Simple Session 2010 võitja Adrien Bulard (FRA), Nassim Guammaz (NED) jpt uued ja andekad ning juba nimekad ning end suurvõistlustel tõestanud rulatajad.

Eestit esindavad võistlusel end Tallinna, Tartu ja Pärnu kvalifikatsioonvõistlustel tõestanud kohalikud sõitjad. BMX-ratastel lähevad maailma tippudega vastamisi Taavi Tarmas, Talis Viirpalu, Arto Arukuusk, Andres Lainevool, Joosep Nilk, Rain Randväli, Rasmus Paimre ja Erik Orgo. Rulasõidus võistlevad Kristjan Prik, Rain Lindemann, Nils-Eerik Vesberg, Tim Prozorov, Raul Urberg, Jarmo Kangro, Romario Siimer, Aleksandr Tubin, Toomas Seppänen ja Kristo Õismets.